Article image

Béčko doma remizovalo s Živanicemi 1:1

Team logo Team logo
FK Jablonec Sokol Živanice
1:1
FORTUNA ČFL B, 3. kolo so 20. 8. 2022, 10:15
Reportáž

Ve 3. kole ČFL přivítal B tým Jablonce na hřišti v Břízkách Sokol Živanice. Svěřenci trenéra Bekakise ukončili čekání na gól a také na bodový zisk.

Ještě před výkopem uctili aktéři zápasu minutou ticha památku dlouholetého činovníka OFS Jablonec a Jiskry Mšeno Františka Klímy, který nás navždy opustil v pátek 19. srpna.

Hned z kraje zápasu mohl otevřít skóre Breda, kterého po parádním úniku po pravém křídle našel před brankou Diviš. Bohužel breda v zakončení na zadní tyč netrefil těsně branku. O sedm minut později se již Jablonec dočkal a byl to šťastný gól. Při rozehrávce hostů podklouzl stoper, míč ukořistil Werani a v úniku s Podzimkem přihrával na našeho útočníka, který se do prázdné branky nemýlil – 1:0.

Po vstřelené brance měl Jablonec několik slibných momentů, ale chybělo více odvahy na střelu z větší vzdálenosti a rohové kopy si pohlídal brankář Živanic Jakub Vaníček. Postupem času začali být také více nebezpeční hosté a zaměstnali několikrát brankáře Reinera. Hosté měli také hned dva přímé kopy z nebezpečné vzdálenosti, kdy první pokus mířil přímo na Reinera a o chvíli později šla prudká střela nad branku. Zřejmě nejblíže gólu byli hosté v samotném závěru prvního poločasu, kdy před osamoceným hráčem na zadní tyči na poslední chvíli nadzvedl míč hlavou Nykrín a zažehnal tak bezprostřední nebezpečí.

Druhé dějství začal Jablonec aktivně a snažil se být více na míči. V 53. minutě po sérii odražených míčů zahrál rukou jeden z bránících hráčů Živanic, ale nejspíš ještě dovoleným způsobem a penalta se nekopala. Pak začali přebírat otěže zápasu hostů a navázali tak na konec úvodního dějství. V 56. minutě se hosté dostali pěknou kombinací do zakončení a hlavičkový pokus, který mířil přímo do sítě, ke smůle hostů trefil ještě dalšího útočícího hráče v náběhu do hlavy a míč skončil mimo branku. V 58. minutě byla další nebezpečná situace Živanic, kterou na brankové čáře řešil odkopem Vošahlík. V 60. minutě to vzal na sebe Kopecký, dobře kličkoval a navedl si míč do střelecké pozice z 25 metrů a těsně přestřelil branku Jablonce. V 60. minutě se již hosté dočkali a Kakrda si našel centr z pravé strany a hlavou se nemýlil – 1:1. Vstřelený gól hosty nabudil a naši hráči se nemohli vůbec dostat do tempa. V 67. minutě byla k vidění další velká šance Živanic, kdy zasahoval včas Reiner.

V 73. minutě se Jablonec po delší době dostal na dostřel branky Živanic a Rozkovec v dobré pozici mířil na levou tyč, ale Vaníček byl na místě. Jablonec měl v těchto momentech více ze hry, ale v 79. minutě mohlo být zle, akrobaticky zakončoval Horčička a trefil břevno.

V 90. minutě zatáhl za ruční brzdu Chládek, když se hosté dostali po neodpískaném faulu na domácího hráče do brejku a dostal červenou kartu. Následný trestný kop za velkým vápnem mířil nad branku.

Trenér Jablonce B Džimis Bekakis byl za bod nakonec vzhledem k vývoji zápasu rád. „Nějakých třicet minut jsme hráli a byli jsme na míči, dobře jsme kombinovali, šanci měl Breda hned na začátku. Pak jsme se dostali do vedení a najednou ve druhé půli jsme z toho úplně vypadli. Závěr prvního poločasu a skoro polovinu druhého poločasu jsme je nechali hrát a hlavně máme problémy s odraženými balony. Chce to nebát se dát si víc balon. Oni hráli jednoduše nahoru, byli v soubojích lepší. V závěru tam byl nějaký závar a Daníček mohl možná jednu situaci řešit střelou. Nakonec můžeme za bod být ještě rádi, sice jsme začali zase hrát nějakých deset minut před koncem, ale to je málo,“ říká trenér Jablonce Džimis Bekakis.

FK Jablonec B – Sokol Živanice 1:1 (1:0)

Branky: 13. Podzimek – 60. Kakrda.

Jablonec B: Reiner – Diviš, Vošahlík, Chládek, Nykrín – Rozkovec – Werani (60. Velich), Ritter (51. Munzar), Daníček, Breda (72. Stibor) – Podzimek (72. Linhart).


Author Martin Bergman
Sdílet článek