Article image

Béčko doma podlehlo Ústí nad Labem 3:0

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Ústí nad Labem
0:3
FORTUNA ČFL B, 1. kolo so 6. 8. 2022, 10:15
Reportáž

Soutěžní premiéra trenéra Džimise Bekakise a jeho svěřenců v ČFL se nepovedla. V domácím zápase Jablonec prohrál s Ústím nad Labem 3:0 a navíc se nepříjemně zranil brankář Surovčík.

Hned na začátku zápasu byl Jablonec aktivní v úvodní minutě se do zakončení tlačil Diviš, ale přestřelil. Jablonec byl více na míči, ale k většímu ohrožení branky Ústí zatím nedošlo. Po pěti minutách hry se dostalo Ústí do zajímavé situace, kterou včasným zákrokem zastavil Vošahlík. Ve 13. minutě hosté faulovali při útočné akci Jablonce a Smejkal se ujal rozehrání volného kopu z dobré pozice. Jeho dobře mířený pokus do šibenice zlikvidoval gólman hostů na roh.

V 18. minutě byl v akci opět Smejkal, který si dobře našel volný prostor na zadní tyči a nabíhal na centr z pravé strany. Těsně před zakončením však přispěchal obránce a míč poslal na roh. Ve 21. minutě na sebe opět upozornilo Ústí, kdy Jiránek získal odražený míč za vápnem a nebezpečně vypálil do boční sítě.

Ve 23. minutě dobře zabojoval o míč Nykrín a táhl míč po levé straně hřiště, následně hledal před brankou v dobré pozici Velicha, který ve skluzu míč těsně minul. Ústí hned založilo rychlý brejk, na jehož konci se lobem prosadil Jiránek a poslal Ústí do vedení 1:0.

Po půlhodině hry táhl míč po pravé straně Velich po přihrávce Smejkala, hledal ve vápně lépe postaveného spoluhráče, ale tečovaná přihrávka adresáta nenašla.

Ve 31. minutě to vzal na sebe stoper Vošahlík, který se prokličkoval hřištěm, dostal se do prostoru k zakončení, ale trefil jen vybíhajícího obránce. Následně akce pokračovala na levé straně, kde Rozkovec posílal zpětnou přihrávku na vrchol vápna, kde byl Munzar, ale jeho dobrou střelu vyrazil brankář hostů.

Ústí se spoléhalo hlavně na brejky a jeden takový hosté předvedli ve 32. minutě, ale střela šla těsně mimo branku. Krátce před poločasem mohl Jablonec vyrovnat. Ritter kombinoval se Smejkalem a druhý jmenovaný dobře mířil na zadní tyč, ale ústecký brankář byl opět včas na svém místě. V nastaveném čase prvního poločasu měl ještě Rozkovec dobrou příležitost, kdy se prokličkoval do vápna, ale finální dotek byl dlouhý a obětavým zákrokem se mu vrhl pod nohy gólman soupeře.

Do druhého poločasu Jablonec vstoupil aktivně a v prvních deseti minutách kombinoval okolo vápna a měl k dispozici několik rohových kopů. Bohužel nejen bez gólového efektu, ale i bez většího ohrožení brány soupeře. Následně byl v akci brankář Surovčík, kdy si poradil s řadou nebezpečných situací. Bohužel při jedno ze zákroků byl nevybíravě faulován a vážně si poranil prst na ruce, musel střídat a odjel do nemocnice.

Pouhou minutu po vystřídání brankáře trvalo, než se Ústí prosadilo podruhé. Na konci rychlého brejku byl Černý a poslal Ústí do vedení 2:0. Jablonec se snažil s výsledkem něco udělat, ale nedařilo se domácím proniknout do dobře pracující defenzivy Ústí nad Labem. Naopak v 72. minutě vyslal krajní hráč hostů z levé strany míč za obranu, kde se následně srazil brankář Reiner se stoperem a osamocený ústecký Fischer dovedl míč do odkryté branky – 3:0.

Jablonci už mnoho času nezbývalo a zjednodušila se hra, brankář hostů však nadále držel čísté konto. Stav se neměnil ani v 80. minutě, kdy po rozehrané standardní situaci poslal střílený centr do vápna Diviš, ale ani jeden z jeho spoluhráčů na míč nedosáhl. V 84. minutě to zkusil z voleje střídající Plechatý, ale míč si cestu do sítě nenašel. Dvě minuty před koncem se zaskvěl také brankář Reiner, který vytáhl dobrou střelu na roh. V samotném závěru zápasu měl dobrou šanci Diviš, ale hlavou po rohu přestřelil a následně Nykrín nevyzrál sám před brankářem na svého soupeře a míč do sítě neprotlačil.

„Není to začátek podle našich představ. Ústí bylo živější, bylo rychlejší, měli rychlý přechod dopředu a na tom to měli postavené. Navíc dobře bránili. My jsme jejich průniky vůbec nechytali. Možná jsme měli víc ze hry a balon na kopačkách, ale nebyli jsme moc nebezpeční. Když to máme vystřelit, tak to dáváme někde ještě vedle přihrávkou a obehráváme to okolo, místo kolmého postupu na bránu. V prvním poločase tam bylo pár balonů před bránu, ale to nám kousek vždy chyběl. V tomhle se musíme zlepšit. A co se týče naší obrany, tak nebylo ono. Chyběla organizace a to ještě Surovčík chytil tři góly,“ hodnotí utkání trenér Jablonce Džimis Bekakis.

FK Jablonec B – FK Ústí nad Labem 0:3 (0:1)

Branky: 23. Jiránek, 63. Černý, 72. Fischer.

Jablonec: Surovčík (62. Reiner) - Diviš, Vošahlík, Chládek (76. Zárybnický), Nykrín - Smejkal, Rozkovec, Munzar, Ritter (67. Stibor) - Breda (46. Linhart) – Velich (67. Plechatý).


Author Martin Bergman
Sdílet článek