Article image

Na závěr soustředění porážka 0:3 s AC Spezia

Team logo Team logo
AC Spezia Calcio FK Jablonec
3:0
Přípravná utkání, přát. čt 21. 7. 2022, 17:00
Reportáž

V posledním herním testu před ostrým startem FORTUNA:LIGY prohráli jablonečtí fotbalisté na herním kempu v Itálii s dalším účastníkem italské Série A AC Spezia Calcio 0:3.

Do posledního přípravného zápasu nemohli nastoupit nemocní hráči Pleštil a Jovović. V úvodu duelu dvakrát zahrozil šestnáctý celek loňského ročníku Série A. Nejdříve pronikl do naší šestnáctky z levé strany útočník Verde, číhající Nzolu ale po jeho přihrávce netrefil naší branku. Jen o chvíli později vylekal brankáře Hanuše svým zakončením Kiwior. Jablonec měl první příležitost po akci Polidara, který přihrával do slibné šance Sejkovi, ale obrana Spezia dokázala míč v poslední moment odvrátit na roh. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale ve hře obou celků ale bylo poměrně dost nepřesností. V závěru první půle se Jablonečtí více dostávali před branku soupeře. Šulc výborně uvolnil na křídlo Kratochvíla, jehož centr číhající Sejk ve vápně bohužel nedokázal hlavičkovat. Mezi tyčemi neskončila ani další střela Jabloneckých ze střední vzdálenosti. Při zajímavé akci Šulce zase výborně a zkušeně zahrála obrana italského celku.

Na začátku druhé půle Verde nepropálil z trestného kopu poblíž jabloneckého vápna hradbu těl, stejný hráč si brzy poté efektně zasekl míč na hranici našeho vápna, ale balon poslal nad jablonecké břevno. V 56. minutě si však Verde zpracoval na hranici ofsajdu balon za obranu a chladnokrevně poslal Calcio do vedení 1:0. O devět minut později se Italům povedla krásná učebnicová akce na jeden dotek, na jejíž konci zvýšil na 2:0 Nzola.

Italové měli i další šance, před Hanušovu branku se dostávali především z otevřené pravé strany. Jabloneckým hráčům nestačilo několik varování z tohoto místa a v 81. minutě po rychlém brejku uvolnil Strelec opět do stejného odkrytého prostoru Antisteho a ten prostřelil Hanuše na 3:0. Na konečném výsledku už nezměnila nic ani dobrá hlavička Antisteho po prudkém centru, míč z jeho vlasaté hlavy skončil vedle Hanušovy tyče.

Jablonec tedy končí letní přípravu s nelichotivou bilancí čtyř porážek ve stejném počtu odehraných duelů. Jak závěrečný zápas s dalším účastníkem italské Série A viděl nový kouč David Horejš? „Podle konečného výsledku se to nedá hodnotit dobře, tři branky jsme dostali a žádnou nedali. Co se týče hry, tak v první půli jsme hráli hodně dobře, bohužel dobré situace nedokážeme lépe vyřešit. Měli jsme tam dvě jasné gólové příležitosti. Soupeř první naši chybu hned dokáže potrestat, protože kvalita hráčů je na vysoké úrovni. Je to trochu frustrující, góly si prakticky dáváme sami. Italové tím ten zápas dá se říct zlomili. My jsme nedokázali udržet tempo a kvalitu hry, tak jako v první půli,“ řekl k zápasu jablonecký lodivod.

Horejšího tým ukončí italské soustředění v pátek navečer, kdy se vydá zpět do Jablonce. „Nezvládli jsme to tu výsledkově, ale kvalita týmů tady v Itálii byla opravdu hodně velká. Věřím, že nás to na novou sezonu připravilo. Důležité teď bude, abychom si z toho vzali pozitivní věci a ukázali si další věci, které potřebujeme ještě zlepšit. Jinak si zdejší soustředění musíme jen pochvalovat, tréninkové podmínky a vše kolem tady bylo hodně dobré,“ pochvaloval si Horejš, kterému se už v hlavě rýsuje základní sestava pro úvodní ligový zápas. „Z devadesáti procent už mám jasno. Bohužel nám dneska dva hráči vypadli, nemohli nastoupit pro zdravotní problémy. Museli jsme to pozměnit, ale zase nám to něco ukázalo, jaké máme další možnosti. Výsledkově jsme přípravu nezvládli, ale já věřím, že liga bude úplně něco jiného a tam to zvládneme,“ zakončil hodnocení generálky a italského soustřední trenér Horejš.

AC Spezia Calcio – FK Jablonec 3:0 (0:0)

Branky: 56. Verde, 65. Nzola, 81. Antiste

Sestava FK Jablonec: Hanuš – Štěpánek, Martinec, Heidenreich, Krob – Považanec – Šulc (60. Kadlec), Kratochvíl (55. Černák), Houska, Polidar (67. Smejkal) – Sejk (60. Ikaunieks)


Author Jan Bendl
Sdílet článek