Article image

Jablonec podlehl v přípravě Varnsdorfu 1:2

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Varnsdorf
1:2
Přípravná utkání, Přát. so 9. 7. 2022, 11:00
Reportáž

Také druhý přípravný zápas jabloneckých fotbalistů měl podobný průběh i totožný výsledek. Sobotní přátelský zápas s druholigovým Varnsdorfem skončil naší porážkou 1:2.

Jablonečtí fotbalisté pokračovali i v tomto týdnu v přípravě na start nového ligového ročníku. Tentokrát už bez testovaných hráčů Brendiecka a Gluščeviče. Po zranění se do zápasu dostal i stoper Štěpánek.

Trenér David Horejš prostřídal všechny zdravé hráče, celý zápas odehráli jen záložníci Šulc a Houska. V úvodu zahrozily oba týmy po hlavičkách, na jablonecké straně nepřesným pokusem Šulc, na opačné straně si s hlavičkou vysokého Kouřila pod břevno poradil brankář Hanuš. Strážce jablonecké branky se poté znovu zapotil při nepříjemné střele Dordiće, kterou vytěsnil na roh. Po dvaceti minutách hry Pleštil přihrál Sejkovi, ten z první pálil nad břevno. Jen o chvíli později Houska skvěle uvolnil nabíhajícího Pleštila, jenže brankář Vaňák famózně vytáhl míč těsně nad břevno! Ve 22. minutě hosté podnikli výpad po naší pravé straně, kde propadli Martinec i Surzyn a Abdullahi poté tvrdou střelou pod břevno poslal Varnsdorf do vedení!

Jablonecká obrana do poločasu byla v nedbalkách ještě dvakrát, jednou nepustila na naši branku zakončení bránící těla hráčů, podruhé se Samko v šestnáctce při zakončení naštěstí ukopl.

V začátku druhé půle po dotírání Kroba hosté zahráli malou domů, ale Kubista z nepřímého volného kopu z výhodné pozici kolem penaltového puntíku nastřelil bránící hráče. O chvíli později se pěknou střelou uvedl Smejkal, míč se před okrytou brankou snažil ještě poslat do sítě Kadlec, jenže stál v ofsajdu a přesto zblízka přestřelil břevno. Varnsdorfští se po delší čase připomněli akcí Ondráčka, která naštěstí skončila jen rohovým kopem soupeře. V 60. minutě se zaskvěl znovu hostující brankář Vaňák, tentokrát vyzrál na Smejkala, kterého do šance skvěle uvolnil Šulc. O dvě minuty později se o průnik do vápna soupeře pokusil Haitl a byl stažen Žilákem, z nařízené penalty pak Šulc s přispěním tyče vyrovnal na 1:1!

Festival zahozených šancí v podání jabloneckých fotbalistů ale dál pokračoval. Zkušený Kadlec v šanci poslal míč těsně mimo, Silný a Krob zase nedokázali po zmatcích v obraně soupeře poslat míč do sítě mezi bránícími těly. Po pěkném průniku Smejkala a rybičce Kadlece se znovu předvedl varnsdorfský brankář, který si poradil u tyče i s dorážkou Housky. Zahozené šance mohli jablonecké mrzet v samotném závěru, protože hosté šli po nákopu dopředu Rudnytskyym, vybíhající brankář Richter míč nezasáhl a soupeř tak čtyřmi minuty před koncem střelou do opuštěné branky rozhodl o naší porážce 1:2.

Výsledek zápasu trápil kouče našeho týmu Davida Horejše. „Mrzí nás to, druhý zápas, druhá porážka. Dneska to bylo z naší strany o hodně lepší než před týdnem s Žižkovem. Šance jsme měli už v první půli, ale hlavně v poločase druhém. Jestli ale budeme chtít zápasy zvládat, tak musíme takové šance proměňovat. Fotbal se hraje na góly a my jsme dnes šancí měli hodně. Proto jsme ten zápas dnes výsledkově nezvládli. Celý ten výkon znehodnotily chyby, které jsme soupeři doslova nabídli,“ hodnotil jablonecký kouč a pokračoval. „V určitých fázích zápasů ale už byly situace, na kterých se snažíme pracovat. Jsem spokojený s tím, kolik jsme si vytvořili šancí. Ale nejsem spokojený, jak jsme s nimi nakládali. Obrovsky nespokojený jsem s tím, jak jsme reagovali směrem dozadu. Na nás byly dva nakopnuté míče, dvakrát nám to tam propadne a dostaneme z toho dva nesmyslné góly,“ káral Horejš, který by rád uvítal v kádru tolik potřebné stopery. „Musíme posílit směrem dozadu, i dneska to bylo v tom zápase vidět. Potřebujeme dovést stopery. David Heidenreich s námi trénuje, ale neměl ještě povolení nastoupit k zápasu. Už se nám vrátil alespoň David Štěpánek, tak jsme dnes mohli protočit čtyři stopery. Nastoupil tam i Tomáš Hübschman, musíme zkoušet alternativy. Stoper je prostě post, kde nás bota tlačí nejvíce,“ konstatuje Horejš.

Jak je na tom jeho tým po zdravotní stránce? „Miloš Kratochvíl už se zapojil do prvního tréninku, chceme aby byl fit na soustředění, do plného tréninku půjde už toto pondělí. Tomáš Malínský prodělal po sezoně čištění menisku a s tréninkem by měl začít na soustředění v Itálii,“ prozradil kouč, jehož tým se ve středu vydá na herní soustředění do Itálie.

FK Jablonec – FK Varnsdorf 1:2 (0:1)

Branky: 61. Šulc (pen.) - 22. Abdullahi, 86. Rudnytskyy

Sestava FK Jablonec I. poločas: Hanuš – Surzyn, Martinec, Hübschman, Polidar – Považanec – Pleštil, Šulc, Houska, Jovović - Sejk

Sestava FK Jablonec II. poločas: Richter – Haitl, Štěpánek, Kubista, Krob – Houska – Smejkal, Šulc, Houska, Kadlec, Ritter - Silný


Author Jan Bendl
Sdílet článek