Article image

Devatenáctka v závěru podlehla Pardubicím.

Nešťastnou prohru 2:3 (1:1) utrpěl starší dorost Jablonce v utkání 23. kola České ligy s týmem FK Pardubice B. Přitom až od 85. minuty jablonečtí drželi vedení 2:1 přesto, že od 68. minuty hráli v oslabení o vyloučeného gólmana Reinera. V závěru zápasu domácí z jasného ofsajdu vyrovnali a v nastaveném čase pak strhli vítezství na svou stranu brankou z pokutového kopu.

ČL, Kolo: 23, Datum: 1.5.2022

FK Pardubice B - FA Jablonec 3:2 (1:1)

Sestava FA Jablonec: Reiner – Jodas, Malý, Chládek, Ryml – Nykrín, Kubín (59. Schober (68. Bureš)), Stibor (86. Karban), Werani – Svrček (86. Plechatý), Linhart

Trenéři: Just, Mička, Klucký

Branky FA Jablonec: 34. Linhart, 47. Stibor

Potrestaní FA Jablonec: ČK - 67. Reiner

Sestava soupeř: Kumprecht – Břeň, Svoboda (66. Besperát), Rolenec – Laky, Jeník, Míšek, Kraj – Pejcha (55. Nerad (71. Záruba)), Hoffman (55. Flaška)

Branky soupeř: 30. Pejcha, 85. Kraj, 92. Míšek z pen.

Potrestaní soupeř: - 

Hřiště: Pardubice – Ohrazenice/tráva

Rozhodčí: Tryzna, Klečka, Pagáč; delegát: Tasch

Komentář: Pardubičtí měli v první dvacetiminutovce dvě možnosti skórovat, ale Reiner se vyznamenal. Bohužel byl to on, když daleko od branky namazal na střed hřiště osamocenému Pejchovi, pro kterého nebyl problém poslat míč do opuštěné branky hostů. Jablonci se ale podařilo rychle vyrovnat. Ve 34. minutě Nykrínův centr zleva usměrnil Linhart hlavou do sítě. Na druhé straně pálil zblízka Laky, ale Reiner střelu lapil. Ke konci poločasu měli možnost změnit skóre Nykrýn a Svrček, ale oba branku domácích těsně minuli.

Ve 47. minutě napřáhl Stibor a jeho střena ze střední vzdálenosti skončila u levé tyče v síti. Jablonec pak hru kontroloval až do 67. minuty, kdy Reiner mimo vápno srazil uniklého soupeře. Následovala rovnou červená karta a do branky musel nastoupit náhradní brankář Bureš. Domácí se snažili početní výhodu využít, ale jablonečtí tlaku odolávali a výsledek drželi. V 85. minutě ale přišel míč do ofsajdu a domácí hráč postupoval k brance hostí a přihrál ještě dokonce dopředu spoluhráči Krajovi, který skóre zápasu vyrovnal. V nastaveném čase pak střídající Karban v rohu vápna podrazil soupeře a z následného pokutového kopu Míšek zajistil tak vítězství pro domácí.

Sestavil: Pavel Bursa


Author AK
Sdílet článek