Article image

Na Letné se zrodí první finalista MOL Cupu!

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
4:3
MOL Cup, SF st 2. 3. 2022, 18:00
Reportáž

Ve středu pokračuje tuzemský pohár MOL Cup! Jablonec se v boji o samotné finále poháru představí na pražské Letné proti Spartě Praha.

Česká pohárová soutěž pomalu spěje do finiše. Jablonec se probojoval mezi nejlepší čtyřku. Kromě našeho středečního protivníka v podobě Sparty Praha, jsou dalšími semifinalisty v druhé dvojici Hradec Králové se Slováckem.

Týmy Sparty i Jablonce začínaly svou letošní pouť tuzemským pohárem jako účastníci evropských soutěží až ve 3. kole. Letenští v něm zvítězili 3:0 na pažitu druholigové Líšně. V dalším kole Pražané přivezli postup z Teplic po výhře 2:0, ve čtvrtfinále pak Vrbův tým zvládl ke své spokojenosti prestižní derby se Slávií, kterou porazil v Edenu 2:0.

Jablonec se do semifinále soutěže prokousal přes následující soupeře. Po těsné výhře 1:0 v Přepeřích, zvítězil doma 4:0 nad druholigovým Varnsdorfem a stejným skore 4:0 si v dalším kole na Střelnici poradil i s ligovou Mladou Boleslaví.

Náš tým bojuje v ligové soutěži na chvostu tabulky, teď se ale Radovi hoši pilně koncentrují na důležitý středeční pohárový zápas. „My to nerozdělujeme, pro nás je důležitá liga i pohár. Jsou to dvě nejprestižnější soutěže v každém státě. Sparta je top trojka, ať si každý říká, co chce. A jestli teď mají nějakou krizi? Já si to nemyslím. Jako herní krizi bych to neviděl. Soustředíme se na středu,“ říká před pohárovým zápasem náš lodivod Petr Rada.

Sparta se s Jabloncem v letošní sezoně tedy utká hned třikrát. První souboj v rámci FORTUNA:LIGY skončil na podzim na Letné remízou 1:1. Jarní odveta na Střelnici se v původním termínu kvůli vrtochám počasí odehrát nemohla a tak si dají oba týmy dají dostaveníčko znovu i další středu 9. března, kdy se odehraje odložený ligový duel v Jablonci.

Kdo se bude ve středu navečer radovat z postupu do finále MOL Cupu?


Utkání začíná ve středu 2. března od 18 hodin v Generali Aréně v Praze

Zápas vysílá přímým přenosem ČT Sport

Rozhodčí: Klíma - Caletka, Hájekil

Delegát: Mencl


Author Jan Bendl
Sdílet článek