Article image

Jarní start v sobotu proti Sigmě Olomouc

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Sigma Olomouc
1:0
FORTUNA:LIGA, 20. kolo so 5. 2. 2022, 15:00
Reportáž

Netradičně anglickým týdnem začne pro jablonecké fotbalisty jarní část sezony. V sobotu od 15 hodin se poprvé v novém roce 2022 otevřou brány stadionu Střelnice. Radův tým v důležitém zápase přivítá fotbalisty Sigmy Olomouc.

V úvodním jarním týdnu odehraje náš tým hned tři zápasy, v sobotu vyběhnou Jablonečtí proti Olomouci, ve středu přivítají na domácím pažitu v rámci čtvrtfinále MOL Cupu Mladou Boleslav a výživný týden zakončí náš tým ligovým utkáním až v daleké Karviné.

Pestrý program odstartuje na Střelnici fotbalová Olomouc. Desátý celek aktuálního ligového pelotonu má za sebou vydařenou zimní přípravu. Kouč Václav Jílek v týmu přivítal záložníka Jana Navrátila, křídelník hodný svého jména po letech hlásil návrat na Andrův stadion po vydařeném angažmá na Slovácku. Z hostování si Sigma stáhla z Pardubic i duo Sláma, Chytil. Z odchodů lze vypíchnout odchod syna bývalého trenéra Radoslava Látala, který zamířil hostovat do Karviné.

V zimní pauze Sigma prohrála jediný z šesti přípravných zápasů. Herní soustředění strávili Hanáci na středomořské Maltě, kde se radovali z prvenství na českém turnaj Tipsport Cup. Trenér Jílek si celkovou zimní přípravu nemohl vynachválit. „Z mužstva po soustředění cítím větší týmovost, odvahu i lepší mentalitu. Soustředění určitě splnilo svůj účel, navíc jsme to podpořili výhrami v přípravných zápasech. Bylo to lepší, než jsem si představoval. Kluci výborně pracovali a dařilo se jim i střílet branky. Konkurence v týmu se zvedla,“ pochvaloval si Jílek. Olomoucký kouč je tak před startem jara naladěn více než pozitivně. „Chtěli bychom ještě atakovat umístění v první šestce,“ vzhlíží k ligové tabulce kouč aktuálně desátého týmu FORTUNA:LIGY. Klubové cíle ještě více konkretizuje sportovní manažer Ladislav Minář. „Pokud bude možnost, tak je třeba se o šesté místo porvat. A pokud by se nám nepodařilo, pak je jednoznačným cílem umístění v prostřední skupině,“ velí olomoucký funkcionář.

Oba sobotní soupeři nebudou v úvodním jarním kole kompletní. Hosté budou nejspíše postrádat Vaněčka, Yunise, Hálu a Greššáka. Jablonec se na startu jara bude muset obejít bez vykartované dvojice Surzyn – Považanec, která pyká za žluté karty.

Jablonec má svému protivníkovi co oplácet. Na podzim si totiž z Androva stadionu odvezl vysokou porážku 0:4. Celková bilance mezi Jabloncem a Olomoucí, ale hovoří ve prospěch Severočechů. Jablonečtí zvítězili ve 24 případech, 13x se zrodila remíza a 14x brali výhru Olomoučtí. Navíc na domácím stadionu se Severočechům proti Sigmě daří, na vítězství ze Střelnice Hanáci čekají už od léta 2005. Podaří se Jablonci urvat důležité tři body i na startu letošního jara?


Utkání začíná v sobotu 5. února od 15 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Hocek - Arnošt, Pečenka

Delegát: Kovařík, Adamec


Author Jan Bendl
Sdílet článek