Article image

Rada byl přesvědčený, že to zvládneme

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Pardubice
1:1
FORTUNA:LIGA, 13. kolo ne 31. 10. 2021, 15:00
Reportáž

Pardubicím ani Jablonci se v lize nedaří podle představ a jejich vzájemný duel na jablonecké Střelnici ani jednu sérii neukončil. Jak remízový duel zhodnotili oba trenéři?

Čekání pardubických fotbalistů na výhru sice dál pokračuje, ale bod z Jablonecké Střelnice jejich kouč Jaroslav Novotný bral. „S výsledkem jsme spokojeni, i když dnes oba týmy oboustranně fotbalu moc nenabídly. Nebylo to nic zázračného. Prohrávali jsme brzo, pak se to opticky srovnalo a podařilo se nám srovnat zásluhou Tischlera. Pak jsme zase měli hluchou patnáctiminutovku do poločasu a byli jsme pod tlakem. V druhém poločase se to přelévalo ze strany na stranu. Byl to takový festival zkažených přihrávek a to z obou stran. Náš fyzio tým ten zápas zhodnotil slovy, že to byl takový fotbal - pokus omyl. Domácí nějaké šance měli, mají dobrý útok. Ale nás podržel brankář Boháč, vyděsilo nás ještě břevno Malínského. V rozehrávce jsme ale vyráběli mnoho chyb a soupeřovu branku příliš neohrozili. Pro povzbuzení mužstva je tento bod určitě dobrý. Budeme se dál prát,“ cenil si prvního bodu ze hřiště soupeřů v sezoně kouč Pardubic.

Svěřenci domácího lodivoda Petra Rady toužili konečně po tříbodovém zisku, ale ani na pátý pokus se ho nedočkali a tabulkou se dál propadají. „Znova tu sedíme a situace je stejná, tak jako v předešlých domácích zápasech. Opět jsme doma nezvítězili, byl jsem přesvědčený, že to dnes už zvládneme. První půli jsme byli víc aktivnější, šli jsme do vedení dobrou kombinační akcí. Měli jsme znovu šanci po Pleštilově akci, ale Doležal přestřelil. A přišla situace, která nás trápí. Nedůrazný odkop, soupeř vystřelí a Holíkovi se to odrazí a je vyrovnáno. Do druhé půle jsme vstoupili dobře, byly tam asi čtyři šance, ale gólman to všechno pochytal. Musíme do těch momentů jít i za cenu nějakého sebeobětování. Soupeř nás zlobil z brejkových situací, ale nic většího tam už neměl. Na hráčích leží nejistota, ani střídání se nám moc nepovedly. Bohužel, jsou to další ztracené body a komplikace,“ hodnotil další ztrátu Rada. Jak z prohlubující se krize ven? „Možná nějakým povedeným zápasem, třeba i těžkým. Na tréninku to vypadá, že to je slušné, ale přijde zápas a nic. V takovéto situaci jsme prvně. Hráči musí být silní a dostat se z toho. Je to něco podobného, co prožívala Mladá Boleslav v loňské sezoně. Když vedete hráči si věří a dělají kličky, dnes se míče zbavují, je to o sebevědomí. Hráči o tom musí přemýšlet,“ nabádá jablonecký kouč.


Author Jan Bendl
Sdílet článek