Article image

Před repre pauzou k nováčkovi z Hradce

Team logo Team logo
FC Hradec Králové FK Jablonec
2:2
FORTUNA:LIGA, 10. kolo ne 3. 10. 2021, 16:00
Reportáž

Před následující reprezentační pauzou zakončí další pestrý program naši fotbalisté nedělním utkáním v Mladé Boleslavi, kde hraje ve vyhnanství nováček ligové soutěže z Hradce Králové.

Votroci se po čtyřech letech vrátili mezi ligovou elitu. Druholigovou soutěž ovládli s osmibodovým náskokem před druhou Líšní. U postupu byl ještě kouč Frťala, který ale z rodinných důvodů odmítl ve funkci pokračovat. Východočechů se tak chopil zkušený lodivod Miroslav Koubek. „Je to pro mě velká výzva,“ přiznal po převzetí mužstva. S jakými cíli by byl nový šéf hradecké lavičky spokojen? „Určitě není naším jediným cílem záchrana. Chceme hrát v nejvyšší soutěži důstojnou roli, nechceme si dávat do hlavy, že hrajeme jen o záchranu. Jako outsider se necítíme,“ dodal. Hradečtí se při svém návratu na ligovou scénu musí vypořádat s absencí domácího stadionu. Za vděk vzali azyl v Mladé Boleslavi, to protože doma se jim začíná stavět zbrusu nová fotbalová aréna. „Hendikep to rozhodně bude, když nemáte v zádech tisícové davy. Domácí prostředí je totiž velký doping,“ domnívá se Koubek.

Nový kouč se dočkal posilnění stávajícího kádru, z Opavy dorazil brankář Fendrich a obránce Harazim. Ze Slovácka záložník Rezek a útočník Kubala. Defenzívu vyztužil stoper Klíma. Sportovní ředitel Jiří Sabou byl s doplněním kádru spokojený. „Nechtěl jsme nějak panikařit a přebudovávat kádr, který jsme tu stavěli tři roky. Ten tým má v mých očích sílu a kluci co si postup vybojovali, si ligu zaslouží hrát. Příchodem nových hráčů jsme posílili, protože máme zdvojené posty,“ vysvětloval hradecký funkcionář před ligovým startem.

Nováček vstoupil do ligy třemi remízami 1:1, poté sice prohrál venkovní výjezdy na Slovácku a Spartě, jenže pak třikrát v řadě zvítězil, doma porazil favorizovanou Plzeň a v derby navíc Pardubice, mezitím si tři body přivezl také z Českých Budějovic. Trenér Koubek tak může být s prozatímním vystoupením svého týmu více než spokojený, s dvanácti body patří jeho svěřencům sedmá příčka ligové tabulky FORTUNA:LIGY.


VSTUPENKY DO SEKTORU HOSTŮ

Vstupenky pro fanoušky Jablonce do sektoru hostů jsou v prodeji POUZE ONLINE! Nakupovat vstupenky můžete NA TOMTO ODKAZU! Jiná možnost nákupu vstupenek do sektoru hostů není. Na ostatní tribuny budou vstupenky v prodeji také na pokladnách.


 Jablonečtí fotbalisté se v pátek nad ránem vrátili z pohárového výjezdu z Alkmaaru, kde odehráli více než vyrovnanou bitvu, jenže nepodpořenou žádným bodovým ziskem. Body do tabulky bychom rádi přidali i v ligové soutěži, kde zatím zůstáváme za očekáváním. K dispozici nebude mít trenér Rada vykartovaného obránce Kroba a otazník visí i nad zdravotním stavem našich útočníků. Herní projev není vůbec špatný, myslím, že je na dobré úrovni. To, co nás trápí, je střílení branek, to je asi náš největší problém v lize i v pohárech. Je mi smutno, že dobré výkony nepodložíme brankami. Jediné pozitivum je, že si šance vytváříme. Drží se nás teď trochu smůly, ale takový je někdy fotbal. Bude to chtít trpělivost a věřím, že se to otočí. Čeká nás náročný soupeř. Je to podobná situace, jako když Plzeň nepostoupila do skupiny Evropské konferenční ligy, jela na hřiště Hradce a prohrála tam 0:1. Soupeř ví, že jsme prohráli v Alkmaaru, že máme zápas a náročnou cestu v nohách. Musíme se na to dobře připravit, říká před nedělním zápasem trenér Jablonce Petr Rada.

Votroci s Jabloncem poměří v neděli síly po sedmadvacáté. Mnohem více se v těchto soubojích dařilo Severočechům, kteří zvítězili ve třinácti případech, jedenáct duelů skončilo remízou a jen dvakrát se z plného bodového zisku radovali fotbalisté Hradce Králové.


Utkání začíná v neděli 3. října od 16 hodin na Městském stadionu v Mladé Boleslavi.

Rozhodčí: Hocek - Paták, Podaný

Delegát: Dvořáček, Trčka


Author Jan Bendl
Sdílet článek