Article image

Rezerva dvakrát dotahovala, z Teplic bere bod

Team logo Team logo
FK Teplice FK Jablonec
2:2
FORTUNA ČFL B, 8. kolo so 18. 9. 2021, 11:00
Reportáž

Jablonecká rezerva ve víkendovém zápase v Teplicích dvakrát dotahovala náskok domácích. Z Dubí si nakonec odvezla bod za remízu 2:2 o naše branky se postarali Nykrín a Diviš.

Jablonečtí museli hned v úvodu zápasu přeskupit řady, protože kapitán Skuhravý si obnovil zranění, s kterým donedávna laboroval. „Je to něco mezi lýtkovou kostí a kotníkem, nešlo s tím pokračovat,“ přiblížil důvod střídání asistent našeho hlavního kouče Tomáš Čížek. Už v 5. minutě tak musel na plac mladý Břenek. Právě on směroval ve 23. minutě malou domů brankáři Vajnerovi, míče se ale zmocnil domácí Rezek a se štěstím propálil jabloneckého brankáře na 1:0. „Inkasovali jsme zcela zbytečně po chybě, když jsme dávali malou domů, nedošla ke gólmanovi a oni nám jí přečetli. Kluci to ale nezabalili a zvedli hlavu. Zaslouženě jsme srovnali těsně před poločasem,“ popisoval dále Čížek. Po dobré kombinaci totiž poslal v první nastavené minutě první půle míč před teplickou branku Diviš a Nykrín po jeho přihrávce nadvakrát vyrovnal na poločasových 1:1.

Jenže skore se opět měnilo hned na začátku druhé půle, dražený míč se po dlouhém autovém vhazování Teplic dostal před vápno, odkud ho bez přípravy napálil opět Rezek a míč skončil nechytatelně ve 46. minutě v horním růžku jablonecké branky. „S tím se toho moc dělat nedalo. Ale i za nepříznivého stavu jsme ukázali svoji sílu,“ konstatoval Čížek. V 61. minutě poslal ideální balon do vápna po standardní situaci Smejkal, nejvýše vyskočil zkušený Diviš a hlavičkou pod břevno vyrovnal na 2:2! V dalším průběhu už žádný z týmů skórovat nedokázal, a tak si v Dubí oba týmy rozdělily po bodu. „Zápas to byl vyrovnaný a asi mu i remíza sedí. Jsem spokojený s tím, jak jsme ten zápas odehráli, od Teplic i od nás to mělo kvalitu a tempo,“ zhodnotil duel asistent jabloneckého kouče Tomáš Čížek.

Příští sobotu se naše rezerva představí v domácím utkání v Břízkách proti Sokolu Brozany.

FK Teplice B – FK Jablonec B 2:2 (1:1)

Branky: 23. Rezek Jan, 46. Rezek Jan - 45. Nykrín David, 60. Diviš Jaroslav

Sestava FK Jablonec B: Vajner – Diviš, Koblížek, Skuhravý (5. Břenek) – Haitl (61. Werani), Munzar, Smejkal (90. Štěpánek), Daníček (90. Podzimek), Černák, Nykrín (61. Kinčl) - Torfiq


Author Jan Bendl
Sdílet článek