Article image

B-Tým po krásném gólu Torfiqa výhrál ve Zbuzanech

Fotbalisté B týmu FK Jablonec zajížděli v sobotu do Zbuzan, kde se postavil proti tamnímu týmu v rámci 6. kola FORTUNA ČFL. O vítězství Jablonce se postaral parádní střelou Torfiq, jehož střela ze 35m zamířila do šibenice. Na 2:0 pečetil Daníček.

V reprezentační přestávce se naše B mužstvo utkalo v 6. kole Fortuna ČFL s FK Zbuzany 1953. Náš celek v předchozích střetnutích se Zbuzany odjížděl vždy bez plného počtu bodů. Tento víkend chtěl tuto nelichotivou sérii otočit. Tým měl v týdnu před zápasem problémy v podobě marodky a reprezentačních absencí hráčů, ale i přesto se povedlo toto utkání zvládnout v podobě vítězství 2:0. První poločas nabídl zajímavé momenty, bohužel žádné nebyly dotaženy do gólové radosti. Hra FK Jablonce byla velmi líbivá, a jejich nasazení bylo odměněno krásnou brankou ve 48. minutě, kdy z 35 m napřáhl Torfiq a dal nám jistotu vedení. Následně, po 6 minutách, přidal druhou branku Daníček. Zbuzany, díky naší aktivitě, neměly sílu utkaní zdramatizovat. FK Jablonec tedy odjížděl ze Zbuzan s 3 body. Před tímto utkáním se náš celek nacházel na 6. pozici. Po tomto vítězném utkání se vyhoupl do čela ČFL. Týmu Jaroslava Vodičky děkujeme a doufáme, že tým na této pozici vydrží co nejdéle. 

Vítězné utkání hodnotil asistent hlavního kouče Tomáš Čížek. „Odehráli jsme hodně povedené utkání. Povedlo se nám navázat na výkon proti Bohemians. Soupeř nebyl jednoduchý, byl silově vybaven a poctivě bránil. Naše mužstvo mělo složitou situaci. Máme hodně zraněných či na reprezentačním srazu, ale i přesto jsme utkání zvládli. Kluci se dostávali  do kombinace a šance jsme si vytvářeli, bohužel jsme je neproměňovali. Za odvedenou práci byli kluci odměněni až krásnou střelou Torfiqa. O pár minut později  pečetil na 2:0 Daníček. Jsem rád, že jsme zápas zvládli vítězně, a soupeře jsme nenechali hrát jejich hru,“ uvedl po zápase asistent našeho celku.

FK Zbuzany 1953 - FK Jablonec B

Branky: 48. Torfiq. 54. Daníček

Zbuzany: Soukup – Houha, Zákostelský (C), Schneider, Eichler, Agyeman, Studnička, Barciaga, Pouček (65. Nováček), Eliáš (76. Plánička), Hampl (61. Trýzna).

Jablonec: Vajner – Koblížek, Munzar, Rozkovec (C), Diviš, Vošahlík, Ali-Abubakar (90+1. Svrček), Kinčl (79. Štěpánek), Daníček, Haitl, Nykrín (86. Stibor).


Author Michal Kvítek
Sdílet článek