Article image

Rada o úlevě, nervech i komplimentech Žilině

Team logo Team logo
MŠK Žilina FK Jablonec
0:3
Play-off UECL, 2. kolo čt 26. 8. 2021, 18:00
Reportáž

Obrovskou radost z postupu měl po závěrečném hvizdu jablonecký kouč Petr Rada. Jak zhodnotili odvetné utkání v Žilině oba trenéři?

Domácí kouč Pavol Staňo musel i v domácím prostředí zkousnout vysokou porážku od českého týmu. „Hodnotí se mi těžko, výsledek je jednoznačný. Oba výsledky jsou podle mě pro nás moc kruté. Co jsme pokazili v Jablonci, jsme chtěli dnes napravit. Kluci od začátku pracovali výborně, škoda, že se nám nepovedlo jít do vedení. Efektivita byla na straně Jablonce, soupeř to byl opravdu zkušený. V Jablonci jsme nezahráli na hranici svých možností, dnes jsme ale pracovali, až na konci zápasu se to zvrtlo. Jablonec byl v tom dvojzápase lepší, gratuluji mu k postupu. Na své hráče jsem ale hrdý. Vyřazení nás bolí. Ale když se takovými výkony budeme prezentovat, tak můžeme být zajímavé mužstvo,“ konstatoval kouč vyřazeného týmu Pavol Staňo.

Z našeho kouče Petra Rady spadla po závěrečném hvizdu obrovská úleva. „Poslední tři dny jsem toho moc nenaspal. Byl jsem na tom nervově špatně. Novináři říkali, že to je formalita, ale já měl z toho zápasu obavy. Žilina je unikát v Evropě s takto mladými hráči. Hrála tam roli i umělá tráva, dravost a rychlost hráčů, byl jsem ostražitej před odvetou. Vstoupili jsme do toho velice dobře, domácí šli sice sami na branku, ale Hanuš nás podržel. Uklidnili jsme se gólem. Ani po prvním gólu to ze mě ale nespadlo. Ve fotbale je totiž možné všechno. Já to dneska hrozně prožíval. Dál jsme do šancí soupeře moc nepouštěli. Přestáli jsme velice dobře i vstup do druhé půle. Obrana fungovala velice dobře. Jen mě mrzí zranění Doležala, měl lehký otřes mozku a musel odstoupit. V závěru domácí hráli vabank a my přidali další branky. Postoupili jsme a já děkuji týmu. Myslím si, že osm gólů v tom dvojzápase je pro Žilinu moc, rozhodla efektivita, produktivita a zkušenosti starších hráčů. O ty žilinské kluky bude zájem, smekám před nimi i jejich charakterem,“ uznale pokýval hlavou kouč Jablonce.

Ten během zápasu komunikoval s fanoušky Žiliny. „Já se tím trochu uklidnil. Byl jsem rád, že jsme mohli hrát zrovna s Žilinou. Diváci tu byli příjemní, viděli jste to sami. Poprvé se nám podařilo probojovat se do základní skupiny. Cením si toho, málokdo nám věřil. Hráči si to vybojovali a jsou tam. Ve skupině bychom chtěli atraktivní soupeře,“ řekl po postupu náš lodivod Petr Rada.


Author Jan Bendl
Sdílet článek