Article image

V neděli na Střelnici pražští Bohemians

Team logo Team logo
FK Jablonec Bohemians Praha 1905
2:2
FORTUNA:LIGA, 3. kolo ne 8. 8. 2021, 16:00
Reportáž

Po evropském poháru se skotským Celticem se v neděli na Střelnici znovu představí celek vyznávající zelenobílé barvy. V rámci 3. kola FORTUNA:LIGY přivítáme od 16 hodin Klokany z Vršovic.

V Ďolíčku se v létě zaměřili na doplnění stávajícího kádru. „Hlavním naším cílem bylo přivést hráče na krajní pozice, tam jsme se potýkali s personální nouzí. Proto přišel ofenzivní univerzál Fulnek z Boleslavi, obránce Nový z Příbrami, plzeňský záložník Kovařík a na hostování z Jablonce útočník Chramosta,“ vyjmenovává nové členy kádru sportovní ředitel Bohemians Držmíšek. U Botiče ukončili své angažmá záložníci Schumacher a Filip Hašek, hostování ze Sparty vypršelo Pulkrabovi, naopak k nám do Jablonce zamířil hostovat středopolař Vaníček. Pražané nebudou moci v podzimní části využít ani služeb obránce Hůlky, který má přetržené křížové vazy v koleni a čeká ho delší pauza.

<#buttonLong>ONLINE PRODEJ VSTUPENEK<#/buttonLong>

Kouč desátého týmu loňské sezony Luděk Klusáček dobře ví, že jeho tým čeká na úvod nového ročníku těžký los. „Věřím tomu, že nám posily pomůžou v těžkém podzimu. Co jsem v Bohemce, pokaždé byla naše první polovina sezony tou slabší,“ říká lodivod Bohemians. Pražané v úvodním kole nového ligového ročníku vyválčili bod za remízu 1:1 s nováčkem z Hradce Králové. Pak ale doma těsně podlehli Viktorii Plzeň 1:2 a nyní je čekají zápasy s týmy hrající evropské poháry s Jabloncem a Spartou.

Zápasy jabloneckého týmu nyní půjdou kvůli minimálně čtyřem duelům evropských pohárů v rychlém sledu neděle – čtvrtek za sebou. „Máme teď náročný program, ale chtěli jsme hrát poháry a musíme se s tím vyrovnat. Musíme se připravit na neděli a přeorientovat se na ligu s Bohemians. Na Celtic se znovu přepneme až od pondělka,“ říká jablonecký kouč Petr Rada. Jeho svěřenci zatím v lize utržili jedno vítězství nad Ostravou a jednu porážku v Mladé Boleslavi.

Jablonci se na Střelnici proti Klokanům daří, neprohrál zde s nimi už od května 2014. Také celková bilance ligových zápasů hovoří ve prospěch našeho týmu, ten ovládl vítězně 21 zápasů, osm duelů skončilo remízou a v sedmi případech se z tří bodů radovali Pražané. V loňské sezoně jsme doma Bohemians porazili 2:1 a venku remizovali bez branek.

Na utkání může být plná kapacita stadionu Střelnice. Více informací o prodeji vstupenek a podmínek vstupu na stadion najdete v tomto článku.


Utkání začíná v neděli 8. srpna od 16 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Klíma - Hrabovský, Vodrážka

Delegát: Zeman, Hubička


Author Jan Bendl
Sdílet článek