Article image

Kvalitní ligové utkání, řekli trenéři v Plzni

Team logo Team logo
FC Viktoria Plzeň FK Jablonec
1:1
FORTUNA:LIGA, 27. kolo so 17. 4. 2021, 18:30
Reportáž

Trenéři Plzně i Jablonce viděli v sobotním večerním utkání FORTUNA:LIGY zajímavý duel předních týmů tabulky. Co zaznělo z úst trenérů?

Trenér Plzně Adrian Guľa hodnotil sobotní remízové klání následovně. „Narazili jsme na kvalitního soupeře. My jsme nebyli tolik klidní v přípravné části, chyběl nám klid v přechodové části. Jablonec se postupně dostával do zápasového tempa. My jsme byli pasivní v presingu, nebyli jsme klidní v kombinaci a nedařil se nám ani přechod přes střed hřiště. V první části jsme byli o trochu lepší, v druhém poločase převzali iniciativu Jablonečtí. Soupeř bohužel vyrovnal, na závěr to bylo kdo z koho, mohlo se to zlomit na obě strany. Celkově to byl velmi kvalitní zápas dvou silných týmů. Chtěli jsme vyhrát, ale to se nepovedlo,“ hodnotil kouč Viktorie.

Také našemu kouči Petru Radovi se úroveň zápasu v Doosan aréně líbila. „Už v prvním poločase jsme tam měli nebezpečné šance. Bohužel v závěru poločasu jsme ztratili jednoduchý míč a oni to trefili na zadní tyč. Hráče jsem o poločase nabádal, že nehrajeme špatně, ale že musíme ještě přidat. Byl jsem sám mile překvapený, jak jsme hráli. Vyrovnali jsme další nádhernou brankou. Měli jsme velkou šanci Považancem, který trefil břevno a měli jsme další brejkové situace. Domácí měli v závěru také břevno. Celkově to bylo kvalitní a nadprůměrné utkání. Je vidět, že když je dobré hřiště, že nám to vyhovuje. Jediné co mě mrzí, že to někdy chceme hrát až do kuchyně, furt hledáme lepší pozice a narážíme si, příště musíme jít víc do zakončení,“ vytkl hráčům Rada.

Ze dvou zápasů se Spartou a Plzní byl s bodovým ziskem náš lodivod spokojen. „Já jsem se čtyřmi body spokojen, chtěli jsme odehrát hlavně kvalitní utkání. Každý bod je pro nás důležitý. Ještě je sedm zápasů, ve hře je jedenadvacet bodů. Neříkejte, že Plzeň je ze hry, já si to teda říct netroufnu. Podle mě je Viktoria jeden z top tří mančaftů. Je nás tam šest v boji o poháry, odstupy jsou malé,“ nechce dělat předčasné závěry kouč Jablonce.


Author Jan Bendl
Sdílet článek