Article image

Další peprný souboj nás čeká v sobotu v Plzni

Team logo Team logo
FC Viktoria Plzeň FK Jablonec
1:1
FORTUNA:LIGA, 27. kolo so 17. 4. 2021, 18:30
Reportáž

Od středeční výhry Radova týmu nad Spartou neuplynuly ani dva dny a jablonecká výprava už zase vyráží k dalšímu ligovému zápasu. V sobotu jí čeká další neméně důležitý zápas na půdě plzeňské Viktorie.

Západočeši přezimovali na deváté příčce ligové tabulky, což bylo nejhorší umístění týmu od roku 2006. Přesto funkcionáři podrželi slovenského kouče Adriana Guľu. Viktoriáni pustili na hostování Řezníka, Pernicu a Alvira, největší zimní posilou se stal olomoucký záložník Falta. Více prostoru na západě Čech chtějí dávat svým staženým odchovancům Šulcovi a Matějkovi.

Jarní část ligové soutěže sice Západočeši načali rozporuplnou remízou v Příbrami, pak ale najeli na vítěznou vlnu. Sice se nevyhnuli zakolísáním v podobě remíz na hřištích v Mladé Boleslavi a Karviné. Jedinou domácí ztrátu a porážku připravil našemu sobotnímu soupeři Slovan Liberec. Plzni patří aktuálně pátá příčka ligové tabulky s 44 body, k dobru má ještě odložené utkání na Spartě. Ve hře zůstávají fotbalisté z hlavního města českého piva také v tuzemském poháru, kde je v semifinále čekají Teplice. „Věřím, že se do Evropy můžeme dostat i přes ligu. Obě soutěže bereme vážně. Pokud budeme předvádět takové výkony a budeme stabilnější i výsledkově, podaří se nám to,“ je přesvědčený kouč Viktorie Adrian Guľa.

Jeho asistent Bakoš před sobotním duelem dodává. „Zápas s druhým Jabloncem je pro nás výzvou a může nám ukázat, jak jsme silní. Je pro nás výzvou porazit tohoto nepříjemného soupeře,“ říká asistent hlavního kouče našeho soupeře. Západočeši se vyrovnávají s absencí tvořivých hráčů Čermáka a Buchty, spolu s tím se jim ale do hry vrací uzdravený Kopic a s tréninkem začali už i Hejda s Kayambou.

Také Jablonec se v potýká v nabitém programu se ztrátami. V Plzni bude kouč Rada postrádat kromě marodů i vykartovaného záložníka Kratochvíla. Před odjezdem k zápasu se Jablonečtí soustředili především na kvalitní regeneraci. „Vítězství se Spartou jsme si vychutnali a vážíme si ho, Spartu neporážíte každý týden. Dva dny na přípravu dalšího zápasu není moc, protože hrajeme už v sobotu navečer. Museli jsme dát opět do kupy kádr, obhlédnout zraněné a pokopané a připravit se na Plzeň. Zregenerovali jsme a jdeme na to,“ uvedl před odjezdem jablonecké výpravy trenér Jablonce Petr Rada.

Milovníci statistik mají jistě ještě v živé paměti podzimní vzájemný duel, v kterém Jablonec na Střelnici prohrával po poločase 0:2, v druhém poločase po prostřídání ale přišel skvostný obrat na 3:2 a jablonecká euforie. Teď čeká oba protivníky vzájemný 48. ligový duel, z kterých 22 zápasů vyhrála Plzeň, 15 Jablonec a deset soubojů skončilo nerozhodně.


Utkání začíná v sobotu 17. dubna od 18:30 hodin v Doosan aréně v Plzni

Rozhodčí: Franěk - Dobrovolný, Kříž

Delegát: Vidlák, Kolbaba


Author Jan Bendl
Sdílet článek