Article image

Výhru oslavil Rada kotoulem, výkon měl parametry

Team logo Team logo
FK Jablonec AC Sparta Praha
1:0
FORTUNA:LIGA, 22. kolo st 14. 4. 2021, 18:00
Reportáž

Hodně spokojený s výkonem i vítězstvím nad pražskou Spartou ve středeční dohrávce FORTUNA:LIGY byl jablonecký trenér Petr Rada. Jak oslavil tři důležité body proti konkurentovi?

Porážka na jablonecké Střelnici nemile překvapila letenského kouče Pavla Vrbu. „Jablonec udělal pro vítězství dnes více než my. I když se štěstím, ale rozhodl o výsledku v 88. minutě. Domácí měli více šancí a možná i proto je to jejich vítězství zasloužené. Náš výkon si moc nedokážu vysvětlit, byl totiž špatný. Hřiště bylo složitější, než jsme zvyklí, ale na to se nebudeme vymlouvat. Jablonec zvládl utkání lépe, byl důraznější, přímočařejší, využíval svojí větší agresivity, a proto zaslouženě vyhrál. Vstupujeme do první složitější situace. Týmy pod námi získávají body a Jablonec nás dnes předskočil,“ dodal hořce zklamaný kouč Sparty.

To na domácí straně bylo spokojenosti na rozdávání, kouč Severočechů Petr Rada dokonce oslavil tři body s konečným hvizdem kotoulem na hrací ploše. Co ho k tomu vedlo? „S asistenty jsme se dneska dopoledne hecovali, oni věřili, že vyhrajeme a pak mě dostali do nějakého špičkování, jestli to udělám i v tomhle věku. Rozhodně to nebylo, že bych chtěl někoho kopírovat. Udělal jsem to jen pro realizační tým. Už to nikdy neudělám, protože mě bolí koleno,“ vysvětloval po zápase s úsměvem na tváři a pokračoval hodnocením důležitého zápasu. „Bylo to z naší strany povedené utkání. Hráli jsme na hraně svých možností, na hranici přístupu, agresivity i fotbalovosti na tomto terénu. Ten trávník dělal Spartě větší problémy. Náš výkon byl od první do poslední minuty dobrý, nebyly tam žádné výpadky. My jsme se předtím zápasem vůbec nebavili o pohárovém zápase z minulého týdne. Říkal jsem, že strach musíme nechat v kabině. Viděl jsem na hráčích koncentraci už na rozcvičení. Bylo důležité, že jsme Spartu nepustili do rozehrávky. Z tohoto pohledu jsme chtěli, aby Dočkal a Pavelka neměli dost času a nedostávali se do toho, napadali jsme s celým týmem. Ale nechtěli jsme jen napadat, chtěli jsme hrát fotbal. Měli jsme pasáže, kdy jsme dobře vykombinováli. Nechtěli jsme dát Spartě prostor. Hráči splnili vše a vítězství si zasloužili. Dokázali se Spartou bojovat a hrát fotbal celých devadesát minut. I konec byl v pořádku, dali jsme gól a Spartu jsme prakticky nepustili na svou půlku. Bylo to zasloužené vítězství. Náš výkon měl parametry,“ chválil výkon svého týmu jablonecký kouč.

V neúplné průběžné tabulce FORTUNA:LIGY vynesla dnešní výhra Jablonec právě před Spartu na druhou příčku. „Kdyby mi někdo řekl, že budeme po 26. kole druzí …. Kdyby nás soupeři přehrávali a byly by to nějaké matné výkony, tak bychom asi nebyli druzí. Ty body musíte udělat a my jsme většinu těch bodů neudělali nějakou náhodou či štěstím. Jen náhodou neuděláte 52 bodů. Dnešní vítězství si musíme vychutnat. Máme dva dny a v sobotu zase hrajeme,“ vzhlíží už k další sobotní významné bitvě v Plzni náš lodivod.


Author Jan Bendl
Sdílet článek