Article image

Ve šlágru kola hostíme v sobotu Plzeň!

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Viktoria Plzeň
3:2
FORTUNA:LIGA, 11. kolo so 12. 12. 2020, 18:30
Reportáž

Sobotní program 11. kola FORTUNA:LIGY okoření večerní duel týmů z popředí ligové tabulky. Na Střelnici dorazí úřadující vicemistr z Plzně, který prozatím zůstává za očekáváním.

Do kádru loňského druhého týmu ligy přišli záložníci Ba Loua a Káčer, obránci Hybš a Kaša a útočník Ondrášek. Ani tak se Plzeň nedokázala probít z předkol do hlavních fází evropských soutěžích. V Lize mistrů vystavil stopku Západočechům v prodloužení holandský Alkmaar, v Evropské lize skončil Guľův celek ve čtvrtém předkole na izraelské Beer Ševě. Čekala se tedy alespoň jízda na domácí scéně, jenže i zde zůstávají Viktoriáni prozatím za očekáváním. Současná pátá příčky, už devítibodová ztráta na vedoucí Slavii a aktuální série tří zápasů bez výhry, vznáší nejistotu i na pozici hlavního kouče Guľy. Pod jeho vedením Plzeň přišla v minulém ligovém kole i o domácí sérii jedenácti vyhraných duelů v řadě, ze Štruncových sadů si překvapivé vítězství totiž odvezla Karviná. V součtu s prohrou ve Zlíně, remízou v Českých Budějovích tak šlo o třetí zápas bez vítězství, navíc bez vstřeleného gólu. „Každá prohra je bolestivá, ale je to holt fotbal. Slabší období přišlo i na Real Madrid. Krása fotbalu je i v tom, dokázat se z podobných období dostat a uchopit to tak, abychom byli ještě silnější. Potřebujeme vyhrát venku a dostat se co nejdřív na vítěznou vlnu,“ plánuje Guľa, jehož svěřenci neskorovali už 315 minut. V sobotu na Střelnici budou postrádat operovaného záložníka Kopice.

Jablonec se na opačné vlně než náš soupeř, ve třech posledních zápasech, kdy Viktoria nezvítězila, brala Radova družin všech devět možných bodů a vyhoupla se před našeho sobotního soupeře. Severočeši na rozdíl od našeho soupeře mají v nohách úterní dohrávané utkání s Bohemians, z kterého vytěžili výhru 2:1. A motivace na prodloužení vítězné série je také před sobotním duelem. „Motivace je v každém zápase. Ty tři kluby Plzeň, Sparta a Slavia se soutěži trochu vymykají složením kádrů, rozpočtem a vším okolo. Pro nás je to ale zápas jako každý jiný. Plzeň všude jezdí pro tři body, my se tomu musíme postavit čelem a snažit se, abychom zápas odehráli co nejlíp, říká před utkáním s Plzní trenér Jablonce Petr Rada.

V soubojích Jablonce s Plzní půjde v sobotu o 47 vzájemný ligový duel, z kterých Plzeňští zvítězili 22x, v deseti případech skončily zápasy dělbou bodů a 14x se radoval z výhry náš Jablonec. Nejčastějším výsledkem je výhra domácího týmu v poměru 1:0, která se zrodila už desetkrát.

Na sobotní utkání opět nesmí kvůli koronavirovým opatřením fanoušci, zápas vysílá v přímém přenosu stanice O2 TV.


Utkání začíná v sobotu 12. prosince od 18:30 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Hrubeš - Hock, Vodrážka

Delegát: Svoboda, Kruliš


Author Jan Bendl
Sdílet článek