Article image

Ubojované vítězství, pravil Rada

Team logo Team logo
FK Jablonec Bohemians Praha 1905
2:1
FORTUNA:LIGA, 9. kolo út 8. 12. 2020, 17:00
Reportáž

Nelehký zápas, avšak vítězný a za tři body má náš tým z úterní dohrávky proti Bohemians 1905. Náš trenér na pozápasové tiskové konferenci vysvětloval mimo jiné i předčasné střídání autora úvodní branky.

Hostující kouč Luděk Klusáček viděl rozhodující faktor úterní dohrávky v produktivitě Jablonce. „Ten zápas probíhal jako přes kopírák v našich venkovních duelech. Relativně brzy jsme inkasovali z první střely na branku. Pak jsme převzali iniciativu a naše hra se zlepšila. Jenže my potřebujeme být víc nebezpeční v koncovce. I přes územní či herní převahu potřebujeme víc a tolik jsme toho tady zase neměli. Ve druhém poločase Jablonec z ojedinělého útoku krásnou střelou zvýšil na 2:0. Přestože se nám v závěru podařilo snížit, tak už jsme neměli sílu nato to utkání alespoň vyrovnat. Dnes rozhodla produktivita Jablonce. Kluci se dnes za svůj výkon stydět nemusí. Moji hráči odehráli slušné utkání, hrát od dvacáté minuty s pěti žlutými, jsme nakonec rádi, že jsme dohráli bez červené,“ ušklíbl se kouč „Klokanů“. „Bodů nemáme moc, souvisí to s tím stavem, v kterém jsme. Ale není důvod propadat nějaké panice,“ zůstává klidný kouč třináctého celku FORTUNA:LIGY.

Na třetí výhru v řadě se jablonečtí fotbalisté v domácím prostředí hodně nadřeli. Však si také náš kouč Petr Rada těsné vítězství nad vršovickým týmem pochvaloval. „Je důležité, že jsme vyhráli. Nerodilo se to lehce. Bohemka dobře kombinovala vzadu a držela dlouho balon. My jsme po zisku míče o něj hned přišli. Pleštil nám tam po pravé straně vytvořil dost situací, ale chyběla finální přihrávka nebo to bylo zablokované. Soupeře jsme do ničeho moc nepouštěli, ale sami jsme taky nic velkého neměli. Po ruce hostujícího hráče trefil dobře trestňák Hrubý, bylo to dobře trefené za tyč, takže bych to asi ani gólmanovi soupeře moc nevyčítal. Věděli jsme, že Bohemka bude dál hrát trpělivě, postupně dali druhého útočníka Keitu. Soupeř měl balon dál pod kontrolou dobrou kombinací vzadu. My jsme vystřídali oba krajní hráče, na kterých už nebyla vidět taková ta dravost. Dvojitým střídáním jsme si pomohli, Ladra i Jovović to oživili. Jovović vytvářel ze strany situace a přihrával i na druhou branku, kdy to Vojta Kubista nádherně trefil. Jenže Bohemka nikdy neskládá zbraně a bylo to vidět i dnes. Hosté vystřídali další hráče, dali tam rychlonohého Osmančíka a tvořivého Vacka. Mrzí mě branka na 2:1, protože tam bylo naše špatné postavení a Novák to dobře trefil. Bohemka se dál tlačila i za vyrovnáním, my jsme tam měli tři brejkové situace, ale nevyřešili jsme je dobře. Stačilo, aby prošly nějaké přihrávky a šli jsme sami na branku. Co je pro nás nejdůležitější, že jsme vyhráli a máme tři body,“ radoval se po závěrečném hvizdu jablonecký trenér.

Střelec naší úvodní branky z trestného kopu Robert Hrubý musel už po půlhodině opustit hřiště. Z jakého důvodu a jak moc to trenérovi zkomplikovalo plány? „Určitě to byl zásah, pokud by totiž nebyl důvod, nesahali bychom do toho. Robert řekl, že to nejde, což je dobře. Měl tam nějakou horší srdeční frekvenci. Nechtěli jsme podstupovat žádné riziko, odjel do nemocnice na vyšetření. Do naší kreativity hry to zásah mělo, tím pádem jsme museli trochu stáhnout Schranze, ale zaplaťpánbůh jsme to ustáli,“ vysvětloval Rada po zápase a neopomenul hráče pochválit za úvodní branku. „Robertova kopací technika je na vysoké úrovni. Hráči jako on, Považanec nebo Krob na to mají čich. Je to pro nás důležitý, ve Zlíně nám taky připravil úvodní branku. On si to za své výkony v tréninku zaslouží. S Vojtou Kubistou i Považancem si ve středu zálohy vyhoví,“ je přesvědčený jablonecký kouč.

Jablonec se dnešním vítězstvím vyhoupl na dělené třetí místo ligové tabulky. „Je příjemné, že jsme nahoře, ale je to po desátém kole, nedělal bych z toho zatím žádné závěry. Nejde se bavit o Evropě. Chceme hrát v horní polovině tabulky. Dneska to bylo hodně ubojované. Těší mě spíš zápasy v Liberci a ve Zlíně, protože tam jsme oba zápasy vyhráli zaslouženě. Ať si každej myslí co chce, Bohemka je dobrý soupeř, mají to dobře poskládané. Umí pracovat s mladými hráči,“ ocenil na závěr tiskové konference poraženého soupeře náš kouč.


Author Jan Bendl
Sdílet článek