Article image

Havlíček: Děti jsou smyslem mého života

Dalším z řady představovaných trenérů naší akademie je kouč kategorie U7 Marek Havlíček, jenž v rozhovoru přiznává, že děti jsou pro něj smyslem života jak v osobním, tak i trenérském životě.

Trenére, jak dlouho pracujete s jabloneckou mládeží?

V klubu působím nepřetržitě od roku 1992. Trénoval jsem napříč všemi kategoriemi, buď jako hlavní trenér nebo asistent. Nyní působím u kategorie U7.

S kým kategorii U7 společně vedete?

Nyní spolupracuji prvním rokem s Heřmanem Kubínem a myslím si, že nám spolupráce funguje výborně. Heřman je bývalý hráč LIAZ Jablonec a určitě své zkušenosti skvěle předává mladým hráčům, ale i hráčkám, protože má na starosti v našem klubu i dívčí tým.

Co vás k fotbalu přivedlo, a co vás baví na práci s dětmi?

Jako táta hodně dětí jsem pochopil, že smyslem mého života jsou děti. Tréninky s nimi mě naplňují, obohacují a dodávají mi neskutečnou energii. Ctím individualitu a přirozenost každého dítěte a snažím se, aby fotbal byl jedním ze smyslů jejich života.

Hrál jste fotbal aktivně?

Začínal jsem v pěti letech v roce 1976 v našem klubu a prošel jsem všemi kategoriemi až do B dorostu. Většinou jsem hrával na postu krajního záložníka.

Co rád děláte ve svém osobním životě a jaké jsou vaše koníčky?

Na prvním místě je pro mě rodina. Díky mé manželce jsem se stal velkým fanouškem FC Chelsea.

Jaká by byla vaše nejdůležitější rada pro hráče ve fotbalové akademii?

Bude to rada spíš pro starší hráče. Buďte opravdovými profesionály, což obnáší tvrdou dřinu, vášeň pro hru a odhodlání překonávat překážky. Na hřišti ukazujte opravdový charakter a respektujte své spoluhráče. Tohle všechno může být klíč k úspěchu.


Author Jan Bendl
Sdílet článek