Article image

Rada: Mají to poskládané hodně internacionálně

Team logo Team logo
DAC Dunajská Streda FK Jablonec
5:3
2. předkolo UEL, 1. kolo čt 17. 9. 2020, 20:45
Reportáž

Ve středu navečer si náš tým vyzkoušel pažit dějiště zítřejšího zápasu Evropské ligy v Dunajské Strede. Mezitím trenéři obou mužstev na tiskových konferencích odhadovali postupové šance obou soupeřů.

Jablonecká výprava se ve středu přesunula letecky z Prahy do Bratislavy. Dočasný azyl našli svěřenci trenéra Petra Rady ve městě Šamorín ležícím na půli cesty mezi bratislavským letištěm a Dunajskou Stredou.

Odpoledne čekaly oba týmy oficiální tiskové konference a předzápasové tréninky na hlavní ploše stadionu. Jeden z nejzkušenějších hráčů soupeře kapitán Zsolt Kalmár očekává ve čtvrtek vyrovnaný průběh zápasu. „Hrajeme doma a podle mě rozhodnou drobnosti a maličkosti. Proti sobě půjdou dvě vyrovnaná a v dobré formě hrající mužstva. Proti Jablonci jsme se nepřipravovali na konkrétní hráče, ale na soupeře jako celek. Mezi našimi cíli v sezoně máme i nějaký velký úspěch a tím může být i postup do skupiny Evropské ligy, ale k tomu potřebujeme překonat několik silných a zkušenějších týmů. Jsme mladí a odhodlaní něco dokázat, věřím, že to budeme my, kdo z toho zápasu vyjde vítězně,“ pronesl maďarský reprezentant a kapitán soupeře.

Hlavní kouč Dunajské Stredy Bernd Storck před zápasem prohlásil. „Jsme šťastní, že můžeme hrát doma. Máme soupeře, který má velmi zkušené mužstvo, vždyť předloni hrál skupinovou fázi. Podobně jako my má i Jablonec povedený vstup do ligové sezony. My chceme využít výhody domácího prostředí, chceme vyhrát a dostat se do třetího předkola Evropské ligy. Máme dobré mužstvo, které to může proti soupeři zvládnout. Jablonec je kompaktní a koncentrovaný tým, jsou i vysocí a nebezpeční při standardních situacích. Jejich hru jsme studovali a víme, na co se máme zaměřit. Víme, že Hübschman je lídr, že Schranz je nebezpečný útočník, ale nechci vyzdvihovat a mluvit jen o dvou hráčích, bude jich hrát jedenáct. Jablonec je favorit, ale my uděláme vše pro postup,“ uvedl na předzápasové tiskové konferenci německý trenér, kterému sice bude scházet dvanáctý hráč v podobě bouřlivého domácího publika, za to ale bude moci postavit další čerstvou posilu do útoku v podobě moldavského reprezentanta Nicolaescua. „Je to další dobrý útočník, s jehož příchodem máme více alternativ. Určitě ho do zápasu pošleme, ale uvidíme podle průběhu,“ prozradil kouč DAC.

Také z jablonecké strany předstoupili před zástupci médií kapitán a hlavní kouč hostujícího celku. Nejostřílenější a nezkušenější na evropské scéně kapitán našeho celku Tomáš Hübschman před zápasem uvedl. „Zítra půjde o československou konfrontaci, ale ta je spíše zajímavá pro vás pro novináře, než pro nás. Kvalifikační zápasy jsou zrádné, což jsme si vyzkoušeli loni s Pjunikem. Teď jsme plní odhodlání a chceme se dostat dál. Dunajská Streda je kvalitní soupeř, mají mladý tým, tvořený hodně cizinci. Možná je pro nás lepší, že se hraje bez diváků, protože tu prý bývá hodně bouřlivá atmosféra. Stadion vypadá opravdu pěkně, na československé poměry je to úplně dostačující, je to čistě fotbalový stánek, blízko tribuny, ale lidé tu budou chybět,“ konstatoval kapitán Jablonce.

Trenér našeho týmu Petr Rada v útrobách nádherné DAC arény o našem čtvrtečním soupeři prohlásil. „Máme dostatek informací, vede je Němec, což je záruka disciplíny, určitě tam bude vidět buldočí tvář. Víme o obou krajních obráncích, kteří jsou hodně ofenzivní. Nebezpečný je Kalmár, celkově ofenziva je jejich silnou zbraní. Ramirez působil v Karviné, mají brankáře z Čech, známe Fábryho. Někteří hráči jsou z Maďarska a dalších zemí, celkově to mají postavené na cizincích hodně internacionálně. Ambice mají veliké, chtějí bojovat se Slovanem o titul,“ řekl o Dunajské Strede náš lodivod. Jabloneckého kouče mrzí, že se hraje jen na jeden zápas. „Když hrajete venku, je to vždycky handicap, tady už žádný druhý pokus neplatí. Ale to se vědělo, UEFA určila pravidla, je to los a my se s tím musíme smířit,“ pravil kouč, jenž na Slovensko přivezl 21 hráčů. „Doma zůstali Chramosta, Robert Hrubý a Krob. Ale přicestovali s námi už i Doležal, Pilař a Pleštil. Uvidíme, pro jakou sestavu se rozhodneme,“ neprozradil více trenér Jablonce a dodal. „Svým hráčům věřím, pokud chceme postoupit, musíme hrát sebevědomě. Postupové šance vidím padesát na padesát,“ uvedl na závěr tiskové konference.


Author Jan Bendl
Sdílet článek