Article image

Rezerva na úvod opět prohrála v Chlumci

Team logo Team logo
FK Chlumec nad Cidlinou FK Jablonec
3:1
FORTUNA ČFL B, 1. kolo ne 23. 8. 2020, 10:15
Reportáž

Jablonecká rezerva stejně jako loni padla v úvodním zápase na hřišti neoblíbeného soupeře v Chlumci nad Cidlinou. Vodičkův tým neudržel v zápase slibné brzké vedení a nakonec podlehl 1:3.

Vodičkova parta nemohla do utkání vstoupit lépe, už ve 2. minutě si na rohový kop sběhl před přední tyč zkušený Hämäläinen a chytrým lobem na zadní tyč vystřelil zelenobílému celku rychlé vedení. Severočechů bylo rázem plné hřiště, jenže další branku nepřidali, dobré šance zahodili Velich a Vošahlík. Trest pro náš tým přišel šest minut před poločasovou pauzou, na hranici vápna se domácí Bastin obtočil kolem svého strážce a přesnou skákavou střelou i s pomocí tyče srovnal na 1:1. Trenér Vodička v průběhu zápasu musel řešit střídání zraněného Štěpánka a Vošahlíka.

I po změně stran se hrál zajímavý fotbal, ve kterém si oba týmy nic nedarovaly. Jenže Jablonečtí se sami o lepší výsledek připravili svými chybami. V 68. minutě dlouhý výkop domácího brankáře hlavičkoval na vlastního brankáře Klementa Tahir, jenže Jablonecký brankář na zemi chyboval, míč neudržel v rukavicích a dobíhající Kadlec měl velmi snadnou úlohu ke vstřelení branky – 2:1.

O tom, že si naši hráči body ani tentokrát z Chlumce neodvezou, rozhodla situace ze 75. minuty. Po rohovém kopu Chlumce ještě stačili naši obránci zblokovat dvě střely Krčála, míč se však odrazil k volnému Labíkovi, který míč dokázal procpal mezi těly padajících hráčů do sítě na konečných 3:1. Našemu týmu se proti Chlumci nad Cidlinou nedaří, loni s ním prohrál taktéž zahajovací zápas, hokejovou porážkou 3:5 skončila také jarní odveta v Břízkách.

"Prvních třicet minut bylo z naší strany hodně dobrých, pak to ovlivnily dvě zranění našich hráčů. Do druhého poločasu jsme to přeskupili. Střídající hráči do toho vstoupili dobře. Prohráli jsme, protože jsme neproměnili šance. Darovali jsme domácím velkou chybou branku na 2:1 a oni si to pak zkušeně pohlídali. Jsem zklamaný z výsledku, ale nejsem zklamaný z naší hry. Za výkon musím kluky pochválit, jen mě mrzí neproměnění šancí," říká k zápasu trenér B týmu Jaroslav Vodička.

Šanci na nápravu a zisk prvních mistrovských bodů budou mít Jablonečtí už tuto sobotu 29. srpna, od 10:15 hodin přivítají v Břízkách Ústí nad Orlicí.

FK Chlumec nad Cidlinou - FK Jablonec B 3:1 (1:1)

Branky: 39. Bastin, 68. Kadlec, 75. Labík - 5. Hämäläinen

Sestava FK Jablonec B: Klement – Helm, Štěpánek (41. Tahir), Hämäläinen, Skuhravý – Haitl, Macháček, Rozkovec, Vošahlík (48. Coufal), Černák (58. Kinčl) - Velich

Foto: FK Chlumec nad Cidlinou


Author Jan Bendl
Sdílet článek