Article image

Základní část zakončíme na půdě rozjetých Klokanů

Team logo Team logo
Bohemians Praha 1905 FK Jablonec
3:0
FORTUNA:LIGA, 30. kolo ne 14. 6. 2020, 17:00
Reportáž

Třicátým kolem se tuto neděli uzavře program základní části FORTUNA:LIGY. Jablonec se v posledním kole vydá do Ďolíčku, kde mají teritorium pražští Bohemians, s cílem bojovat o další důležité body před blížící se nadstavbou.

Také všechny zápasy posledního kola odstartují s jednotným časem i datem výkopu. U Botiče mají oba celky o co hrát. Klokani šli do jara z třinácté pozice s primárním cílem mít co nejlepší výchozí pozici pro bitvy ve skupině o záchranu. Jenže jaro zastihl vršovické fotbalisty ve výrazně jiném rozpoložení než na podzim. Tým začal vyhrávat už před korona pauzou, dokázal porazit například i suverénní Slavii. Po restartu soutěže jeho forma i výsledky gradují, z pěti odehraných kol prohrál jen v domácím utkání se Spartou, jinak bral čtyři vítězství. Právě tříbodové injekce vynesly Klokany do sfér, o kterým se jim ještě v zimě ani nezdálo. Středeční výhrou 2:1 na půdě Slovácka si Bohemians zajistili jistotu, že si v nadstavbové části zahrají v prostřední skupině o Evropskou ligu! „Jsme šťastni, že jsme se dostali do skupiny o Evropu, původní cílem jara totiž byla záchrana, ale myslím, že Bohemka si tuto skupinu zaslouží,“ konstatoval po středeční venkovní výhře lodivod „klokanů“ Luděk Klusáček.

Jablonec se středeční výhrou nad Karvinou vrátil díky zaváhání rivala z Liberce zpět na třetí příčku a má před rozdělením tabulky jistotu první šestky. Náš tým se bude nyní snažit uhájit před pronásledovateli třetí příčku, která zaručuje v nadstavbě tři domácí zápasy. Kouč Petr Rada však ví, že na jeho tým čeká rozjetý protivník. „Bohemka vyhrává doma venku. Dává hodně branek, Teplicím čtyři, Budějovicím tři, na Slovácku teď dali góly dva. Ten tým se dal do kupy, drží pohromadě. Chytli lauf a hrají v současnosti mezi top třemi - čtyřmi mančafty ligy opravdu dobrý fotbal. Určitě to pro nás bude těžké utkání,“ je si vědom jablonecký kouč Petr Rada.

Podzimní vzájemný zápas vyhrál na Střelnici Jablonec 2:0, utkání rozhodl dvěma góly Matoušek. Celková historie vzájemných zápasů vyznívá ve prospěch našeho týmu ze severu Čech, z 33 zápasů jsme 20x zvítězili, v sedmi případech skončily duely remízou a 6x se radovali z vítězství Pražané.


Utkání začíná v neděli 14. června od 17 hodin v Ďolíčku v Praze Vršovicích

Rozhodčí: Hrubeš - Koval, Vinter

Delegát: Adamec, Peřina


Author Jan Bendl
Sdílet článek