Article image

Jablonec jde ve středu na Karvinou

Team logo Team logo
FK Jablonec MFK Karviná
1:0
FORTUNA:LIGA, 29. kolo st 10. 6. 2020, 18:00
Reportáž

Předposlední zápas základní části FORTUNA:LIGY přivede ve středu na jablonecký pažit fotbalisty z Karviné. Oběma týmům jde dvě kola před rozdělením tabulky o hodně.

Karvinští se v předchozích dvou ročnících zachraňovali až v posledních zápasech, podobnému dramatu se ale tým trenéra Juraje Jarábka chce letos vyhnout. Slovenský kouč dokázal Karvinou po svém příchodu zvednout, před koronavirovou pauzou jeho svěřenci vydolovali ze čtyř zápasů úctyhodných deset bodů. Po restartu soutěže pak přišly porážky se Spartou a na Slovácku, dva body Karvinští urvali po remízách v Opavě a naposledy doma s Českými Budějovicemi. Právě po víkendovém bezbrankovém utkání s Jihočechy byl kouč Jarábek spokojen. „Měli jsme získat tři body, hráli jsme proti kvalitnímu soupeři. Šance na to byly, chyběla tomu jen třešnička na dortu v podobě gólu. Byl to pěkný fotbal. My se ale těšíme z každého bodu a jedeme dál,“ říká kouč aktuálně čtrnáctého týmu prvoligové tabulky. Karviná je aktuálně na barážové příčce a s jistotou jí čeká boj o udržení, po souboji v Jablonci jí čeká domácí souboj s Mladou Boleslaví. „Vylosování máme náročné, hrajeme s týmy z první pětky. I proti Budějovicím jsme ale byly lepším týmem. Naposledy jsme dokázali nahradit Janečku, Smrže i Rundiče a to je pro nás dobrý impuls,“ zůstává pozitivní karvinský trenér.

Jablonec po prohraném derby přivezl tři důležité body z Teplic, které na Stínadlech vydoloval se štěstím až gólem ve druhé minutě nastavení. Právě tříbodová pojistka vrátila Jablonec zpět do hry o nejvyšší příčky a Radově družině by tento počin měl vlít čerstvou krev do žil. „Tentokrát se k nám přiklonilo štěstí a dali jsme pěknou vítěznou branku. Tři body jsou pro nás hodně důležité v tomhle finiši. Teď máme před sebou dva zápasy a pokusíme se hned v tom prvním s Karvinou zase bodovat. Každý hraje o něco, my hrajeme o horní skupinu, Karviná hraje o udržení, takže každý zápas a bod je důležitý. Karviná je kvalitní tým. Na jaře, co tam přišel zkušený trenér, tak mají dobré výsledky. Není to tým, co by měl hrát o záchranu,“ říká před středečním duelem Petr Rada.

Na prvoligové scéně na sebe oba středeční soupeři narazí teprve po osmé, pět duelů vyhrál Jablonec, dva Karviná, nikdy se nezrodila remíza. Listopadový vzájemný zápas v Karviné rozhodl jedinou brankou v náš prospěch třináct minut před koncem útočník Doležal. Na Střelnici se vždy z vítězství radovali Severočeši a tři body by se náramně do tabulky hodily pro Jablonec i tentokrát.


Utkání začíná ve středu 10. června od 18 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Adámková - Dobrovolný, Dresler.

Delegát: Míka, Hubička.


Author Jan Bendl
Sdílet článek