Article image

Jablonec získal mladého útočníka z Ghany

Torfiq Ali-Abubakar podepsal v Jablonci smlouvu na tři roky! Osmnáctiletý fotbalista z Ghany bude působit zatím v B-týmu a nastoupit může také v dorostu.

Mladý útočník Torfiq Ali-Abubakar z Ghany je vyskautovaný úspěšnou německou agenturou 4FC, která sleduje hráče v Africe, Jižní Americe a Kosovu. Generální ředitel agentury 4FC Christian Hack hráče doporučil do Jablonce.

Rodák z Ghany z města Hohoe Torfiq Ali-Abubakar absolvoval také trénink s A-týmem, ale bude zatím převážně v tréninkovém procesu s B-týmem Jaroslava Vodičky s asistentem Tomášem Čížkem. Zápasy bude hrát také za nejstarší jablonecký dorost. Torfiq také absolvoval vstupní zdravotní prohlídku, ve které bez problémů prošel na jedničku.

"Je ochotný v tréninku hodně pracovat, je silově, fyzicky a rychlostně dobře připravený. Silný v osobních soubojích. Musíme s ním pracovat na technice a taktice. Je to mladý kluk, který se musí učit. Je zde i možnost, že ho můžeme využít v našem dorostu. To je pro mě osobně hodně dobré, aby si rychleji zvykl na český fotbal," charakterizuje Torfiqa náš bývalý hráč a nyní asistent B-týmu Tomáš Čížek.

Torfiq Ali-Abubakar

Narozen: 8. února 2001

Místo narození: Hohoe, Ghana

Post: útočník

Smlouva: 3 roky


Author Martin Bergman
Sdílet článek