Article image

Rada: Rozhodlo neproměňování šancí

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Pjunik Jerevan
0:0
2. předkolo EL, 2. kolo čt 1. 8. 2019, 19:00
Reportáž

Kde hledal náš kouč Petr Rada příčiny vyřazení s arménským Pjunikem Jerevan? Hlavně v neproměňování vytvořených šancí a v zaspaném prvním poločase v Arménii. Více ze slov trenérů z pozápasové tiskové konference.

Zklamaný byl po vyřazení v 2. předkole Evropské ligy náš kouč Petr Rada. „Šli jsme do toho s cílem postoupit. Stačilo nám jakkoliv vyhrát a udržet čisté konto, třeba i 1:0. Zklamání je to teď veliké. Bohužel se nám dnes skórovat nepodařilo. Šancí jsme tam měli dost, ale v zakončení jsme nebyli klidní. Byli jsme zbrklí a proto jsme své šance neproměnili. Hosté nás navíc zlobili brejkovými situacemi, o kterých jsme věděli. Brankář Hanuš nás při dvou jejich šancích podržel, ale to už jsme hráli na tři obránce. Viděli jsme Jerevan už v přípravě v Rakousku. Oni mají svoji kvalitu. V Evropě se dneska už nikdo nemůže podceňovat, i když hraje kvalifikace,“ uvedl Rada na adresu Pjuniku.

Kde viděl náš kouč hlavní příčinu vyřazení? „Vyloženě jsme zaspali v prvním poločase v Jerevanu. V odvetě rozhodlo naše neproměňování šancí. Sýkorova šance byla stoprocentní, to jsme měli připravený nacvičený signál. Dále tam měl několik šancí Kratochvíl. Hosté hodně našich střel ještě zblokovali. V nastavení mohl rozhodnout Krob, ale i jeho střela šla kolem tyčky. Měli jsme prostě zachovat větší klid. Ani centry dneska neměly takového adresáta, jakého jsme chtěli,“ vyjmenovával příčiny konečné bezbrankové remízy, která znamenala vyřazení náš trenér.

„Vyřazení nás teď všechny mrzí, včetně vedení i fanoušků. Je to zklamání. Fanoušci nás dneska hnali dopředu, což bylo pozitivní. Ač byl stav stále bezbrankový tlačili nás za tím gólem. O to víc nás mrzí, že jsme míč do sítě nedotlačili. Určitě jsme měli na to v tom dvojzápase postoupit,“ řekl zklamaný kouč jabloneckého celku.

To opačné pocity a euforie z postupu zavládla na straně arménského celku z Jerevanu. Jejich trenér Alexandr Tarchanov se upřímně radoval. „Jablonec byl asi nejlepší tým, proti kterému jsme v pohárech kdy hráli. Teď očekáváme soupeře ještě silnějšího a na ten zápas se všichni těšíme, určitě budeme mít vyprodaný stadion,“ nemůže se kouč dočkat dalšího soupeře, kterým bude sedmý tým z anglické Premier League Wolverhampton.



Author Jan Bendl
Sdílet článek