Article image

Po Dynamu Kyjev míří na Střelnici Slovácko

Team logo Team logo
FK Jablonec 1.FC Slovácko
2:0
FORTUNA:LIGA, 11. kolo ne 7. 10. 2018, 15:00
Reportáž

Ligovou soutěž čeká ještě před reprezentační přestávkou 11. kolo FORTUNA:LIGY. Radovi hoši musí rychle a dobře zregenerovat, už v neděli je na Střelnici čeká Slovácko.

V nelehké situaci se po třetině nového ročníku základní části nacházejí fotbalisté Slovácka, našeho dalšího ligového soupeře. S devíti body jsou po deseti odehraných kolech až na čtrnácté příčce ligové tabulky. Přitom úvod soutěže zastihl tým z Uherského Hradiště v dobrém rozpoložení. Zmiňovaných devět bodů měli na svém kontě už po čtyřech ligových kolech, když doma porazili Ostravu a Olomouc, další výhru přidali na Dukle. Jenže v následujících pěti kolech přišla stejná porce porážek a tým se postupně propadl až na samý chvost tabulky. Trenér Michal Kordula těžko nese poslední nezdary a po domácí prohře 0:2 s Opavou smutně konstatoval. „Dostali jsme se do problémů. Přitom jsme si s Opavou šancí vytvořili dost. Měli jsme před zápasem spoustu zraněných, naše obrana byla rozhozená. Inkasované branky ze standardních situací nás pohřbívají. Kluci ale nechali na hřišti všechno, pracovali, ale odměněni zase nebyli,“ litoval po páté prohře kouč Slovácka, který ale nadále neskládá zbraně. „Snažím se mužstvo připravit nejlépe, jak umím. Samozřejmě nesu odpovědnost za výsledky, které teď nemáme.Je to deprimující. Ale já týmu dál věřím. Jsou to pracovití kluci,“ říká o svých svěřencích Kordula. Jediné, co trenéra v posledních týdnech může těšit, že jeho klub postupuje dál v poháru MOL Cup. S přehledem vyhrál v Tasovicích a Radotíně a vyhlíží už osmifinálový los.

V létě Slovácko přišlo o svou brankářskou jedničku Heču, jenž zamířil do Sparty. Do našeho Jablonce přestoupil střední obránce Břečka. Posily si Slovácko vyhlédlo v Kuchtovi ze Slavie, zkušeném obránci Michalu Kadlecovi ze Sparty a ofenzivním Kalabiškovi z Karviné. Za předsezonní cíl vytyčili funkcionáři Slovácka umístění v prostřední skupině, tedy mezi sedmým až desátým místem, jejíž vítěz se ještě může v konečném součtu probojovat do pohárové Evropy.

Jablonec zakončí nedělním ligovým zápasem se Slováckem další z anglických týdnů. Tento byl korunován dalším dobrým výkonem v Evropské lize. Na Střelnici Radův sice celek doháněl už po čtvrthodině hry dvoubrankový náskok ukrajinského Dynama Kyjev, ale jabloneckým bojovníkům se povedlo zápas dovést do remízového stavu 2:2 a radují se z prvního bodu v základní skupině. Nyní bude důležité dobře zregenerovat a přeladit myšlenky zpět na domácí soutěž. „Musíme se připravit na neděli, bude to pro nás těžké utkání,“ je si vědom trenér našeho celku Petr Rada.

Slovácku na našem stadionu Střelnice příliš pšenka nekvete. Tři body si z našeho stánku vezlo naposledy na jaře 2012, od té doby zde získalo ještě tři remízy, ve zbývajících 11 zápasech byl vítězným týmem domácí Jablonec.


Utkání začíná v neděli 7. října od 15 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Lerch - Nádvorník, Fišer

Delegát: Racek, Neuberg


Author Jan Bendl
Sdílet článek