Article image

Na závěr soustředění finále proti HNK Rijeka

Team logo Team logo
NK Rijeka FK Jablonec
3:0
Přátelská utkání, AtlC3 út 7. 2. 2017, 17:00
Reportáž

Na závěr portugalského soustředění čeká jablonecké fotbalisty prestižní finále sledovaného Atlantic Cupu. Od 17 hodin se utkají s vedoucím týmem chorvatské ligy HNK Rijeka.

Své první finále Atlantic Cupu si svěřenci trenéra Kluckého vybojovali výhrou v penaltovém rozstřelu nad ukrajinským Šachtarem Doněck a následným vítězstvím nad švédským Örebro SK. V druhé skupině si nejlépe vedla chorvatská Rijeka, která prošla základní skupinou jako jediný tým turnaje bez ztráty kytičky, porazila dánský AGF Aarhus 3:0 a švédský Djurgärden 1:0.

Naše fotbalisty tak čeká další zajímavá zahraniční konfrontace, s chorvatským fotbalem totiž příliš zkušeností ze vzájemných zápasů doposud nemáme. Tým Rijeky zažívá poslední léta velmi úspěšné období, a narušuje tak letitou nadvládu tradičních chorvatských týmů Dinama Záhřeb a Hajduku Split. Poslední čtyři roky skončili fotbalisté z přístavního města na severu Chorvatska vždy na druhé příčce a letos po podzimní části chorvatskou ligu dokonce vedou s šestibodovým náskokem na druhé Dinamo Záhřeb. Ve dvaceti podzimních ligových duelech Rijeka ani jednou neprohrála, body ztratila jen ve čtyřech remízových zápasech.

Závěrečné vyvrcholení letošního turnaje Atlantic Cup hostí známý třicetitisícový stadion Estádio Algarve, který byl postaven v roce 2004 pro účely Mistrovství Evropy.


Utkání začíná v úterý 7. února od 17 hodin SEČ na Estádio Algarve

Zápas vysílá přímým přenosem ČT Sport od 16:55 hodin SEČ!

Web turnaje: www.theatlanticcup.com


Author Jan Bendl
Sdílet článek