Article image

V úterý hrajeme proti slavnému Šachtaru Doněck!

Team logo Team logo
FC Šachtar Doněck FK Jablonec
2:3
Přátelská utkání, AtlC1 út 31. 1. 2017, 17:00
Reportáž

Jedna z nejtěžších prověrek čeká na jablonecké fotbalisty brzy po příletu do Portugalska. V úterý se náš tým postaví v zahajovacím utkání Atlantic Cupu slavnému Šachtaru Doněck!

Jeden z nejstarších a nejuznávanějších týmů Ukrajiny. Devítinásobný ukrajinský šampión, desetinásobný vítěz domácí pohárové soutěže a vítěz Poháru UEFA v sezoně 2008/2009. To všechno jsou největší úspěchy klubu, který každoročně brázdí Ligou mistrů a Evropskou ligou. Jeho barvy hájil dlouhých deset let náš současný kapitán Tomáš Hübchsman.

Elitní ukrajinský klub se nadále musí kvůli vojenskému konfliktu na východě Ukrajiny vyrovnávat s nelehkou situací, protože domovský Doněck je stále pod kontrolou proruských separatistů. Novou základnu tak mají jeho fotbalisté přímo v metropoli v Kyjevě. Loni si ke svým zápasům pronajímali hřiště ve Lvově, od nového roku se dohodli s charkovským Metallistem.

Šachtar i letos vede s přehledem Ukrajinskou ligu s třináctibodovým náskokem. V pohárech se poslední semifinalista Evropské ligy pilně připravuje na jarní vyřazovací část Evropské ligy, už za čtrnáct dní ho čeká španělský protivník Celta Vigo. Portugalský kouč Paulo Fonseca už připravuje tým v Portugalsku, v minulém týdnu stihl odehrát tři přípravné zápasy, porazil polskou Cracovii 2:0, remizoval 2:2 s Austrií Vídeň a v sobotu rozstřílel švédský Norrkoping vysoko 6:1.


Utkání začíná v úterý 31. ledna od 17 hodin SEČ na Estádio Bela Vista

Zápas vysílá přímým přenosem ČT Sport od 16:55 hodin SEČ!

Web turnaje: www.theatlanticcup.com


Author Jan Bendl
Sdílet článek