Article image

Na závěr Tipsport ligy výhra nad Hradcem Králové

Team logo Team logo
FC Hradec Králové FK Jablonec
1:3
Přátelská utkání, TsLiga so 28. 1. 2017, 14:00
Reportáž

Naši fotbalisté v závěrečném zápase Tipsport ligy porazili ligový Hradec Králové 3:1, všechny naše branky padly už v prvním poločase.

Kouč Klucký dal v posledním zápase turnaje příležitost všem hráčům, na umělou trávu pražského Vyšehradu se tak dostali prvně i posily z tohoto týdne, Jaroslav Zelený, Sigurdur Egill Lárusson i Jakub Považanec.

Náš tým si vybudoval během velmi dobrého prvního poločasu tříbrankový náskok. Už v sedmé minutě vysunul Pernica vtipně za hradeckou obranu Doležala, ten nejdříve orazítkoval tyč, z dorážky už ale rozvlnil síť soupeře. Po dvaceti minutách hry posadil Trávník rohový kop přesně na hlavu Zeleného, který nekompromisní hlavičkou navýšil naše vedení. Po gólu volala také velká šance Doležala z 25. minuty, jenže náš útočník zblízka branku překopl. Chvíli před poločasem Zelený vybojoval u brankové čáry takřka ztracený balon, ve vápně našel volného Doležala, který přidal třetí jablonecký zářez.

O poločase oba trenéři prostřídali své jedenáctky. Votroci se dočkali snížení ve 49. minutě, Zorvan pálil zblízka přesně pod Valešovo břevno. V 60. minutě Masopust našel za obranou soupeře Lárussona, ten ale nastřelil jen tělo padajícího gólmana. Neujala se ani střela Jiráčka, na hradeckém brankáři ztroskotal i nováček Považanec. V samém závěru mířil hradecký Trubač z trestného kopu poblíž našeho pokutového území těsně vedle jablonecké tyče.

Kouče Zdeňka Kluckého těšily branky v síti soupeře. „Povedlo se nám vstřelit tři branky. První poločas se zdál z naší strany lepší, ale Hradec také v druhé půli vyměnil celou jedenáctku, takže ono se to nedá moc srovnávat. Až oba týmy vytáhnou ty nejlepší hráče, může to být zase úplně jinak,“ nepřeceňoval trenér dnešní výkon. Také před zítřejším odletem nechal zahrát všechny hráče, poprvé si přímo v zápase vyzkoušel nové hráče. „Zatím se jeví dobře. Jarda Zelený nám dal ve dvou zápasech dva góly. Považanec bude taky platný, Jarda Diviš dával branky v předchozích zápasech. Poprvé jsme viděli dnes Lárussona. Pohybově je na tom dobře, soubojově to ještě ale není ono, potřebuje se trochu sžít s týmem, chce to čas,“ uvedl po zápase Klucký. 

Jeho tým se během zítřka bude přesunovat na Pyrenejský poloostrov, kde zahájí herní soustředění.


Author Jan Bendl
Sdílet článek