Article image

Přestup beru jako krok dopředu, říká novic Zelený

Team logo Team logo
FK Mladá Boleslav FK Jablonec
1:1
Přátelská utkání, TsLiga st 25. 1. 2017, 11:00
Reportáž

Hned v prvním svém utkání v novém dresu se zapsal mezi střelce. Levý obránce či záložník Jaroslav Zelený si premiéru v jabloneckém dresu odbyl ve středečním utkání proti Mladé Boleslavi (1:1).

Máš za sebou první zápas v jabloneckém dresu. Jak ho hodnotíš?

Sice jsem dal góla, ale pak jsme zase jednoho dostali, což je škoda. Takže při prvním zápase dát branku je sice hezké, ale postupovali bychom jen v případě vítězství, což se nestalo.

Můžeš popsat ten tvůj dnešní gól?

Ona to byla taková "trma-vrma". Kopal jsem to pravačkou. Střela byla trošku tečovaná a zapadlo to tam.

Proč ses rozhodl přestoupit do Jablonce?

Beru to jako krok dopředu. Dlouho jsem hrál za Hradec, ale pak jsem usoudil, že jsem tam byl už dlouho a odešel jsem do Karviné. Tam jsem byl víceméně spokojen, ale když přišla nabídka z Jablonce, tak jsem si uvědomil, že to je krok vpřed a řekl jsem si, že to zkusím.

Nebál ses konkurence v jabloneckém dresu?

Konkurence je ve všech týmech, ale tady je samozřejmě velká. Navíc jsem se dneska doslechl, že má na levou stranu přijít islandský hráč, takže jí ještě zesílí. Ale jak už jsem řekl, konkurence má být v každém týmu a každý ze sebe vydá víc, než kdyby měl své místo svým způsobem jisté.

Můžeš nastupovat na místě levého záložníka nebo levého obránce. Kde se lépe cítíš?

Já jsem dlouhou dobu hrál zálohu, ale musím říct, že se líp cítím na beku. Ale když bude potřeba, tak zvládnu i místo záložníka.

Po podzimu je Jablonec ve středu tabulky. Jak vidíš jeho ambice před jarní sezónou?

Každý tým chce vyhrávat a věřím, že tomu tak bude i v Jablonci. Po podzimu máme sedmnáct bodů a určitě by bylo hezké, kdybychom na jaře získali bodů víc než na podzim a posunuli se směrem nahoru.


Author Jan Bendl
Sdílet článek