Article image

Sobotní derby s Libercem v rámci Tipsport ligy

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Slovan Liberec
4:0
Přátelská utkání, TsLiga so 21. 1. 2017, 13:00
Reportáž

Svěřence trenéra Zdeňka Kluckého čeká v sobotu, v rámci zimní Tipsport ligy, prestižní utkání s rivalským Slovanem Liberec.

Vzájemné souboje nedalekých měst mívají patřičný náboj, to tuší přes sobotním duelem i jablonecký kouč Zdeněk Klucký. „Může to být vyhecovanější, ale já si myslím, že v Tipsport lize se na to až tolik nekouká, jako pak na výsledek v lize,“ říká 56letý kouč Jablonce, který byl už jako hlavní trenér u sladkého podzimního vítězství nad Slovanem 3:0. Naši fotbalisté mají za sebou prozatím v rámci zimní přípravy tři přípravné zápasy. V úvodu si s chutí zastříleli proti Mšenu, v prvním zápase Tipsport ligy v Mladé Boleslavi pak remizovali 2:2 s druholigovým Varnsdorfem a naposledy minulou sobotu porazili třetiligové Zápy na takřka nepřipraveném hřišti.

S nelehkými klimatickými podmínkami se tým musel vyrovnat i v tomto týdnu. Velký dík patří místním zaměstnancům a správcům hřiště, kteří dokázali pro hráče připravit i v těžkých podmínkách tréninkové plochy.

Také náš nedaleký soupeř se musí vypořádat s přívaly sněhu. Na začátku přípravy sice ulétl pilovat kondici na soustředění na Kypr. Po návratu už realitě drsného severu neunikl, i proto vyráží trénovat také do hlavního města. Trpišovského Slovan má za sebou také první dva herní testy, oba v rámci mladoboleslavské skupiny B zimní Tipsport ligy. Nejdříve schytal porážku 1:4 od domácí Mladé Boleslavi, poté ale porazil druholigový Varnsdorf 5:2.

Nyní na sebe oba rivalové narazí ve vzájemném utkání největšího tuzemského zimního turnaje, konečný výsledek může hodně napovědět o dalším vývoji v tabulce skupiny B.


Utkání začíná na UMT v areálu FK Mladá Boleslav v sobotu 21. ledna od 13 hodin

Stránky turnaje: www.tipsport-liga.cz


Author Jan Bendl
Sdílet článek