Article image

Frťala: Ani jeden tým není s bodem spokojen

Team logo Team logo
FC Vysočina Jihlava FK Jablonec
1:1
ePojisteni.cz liga, 7. kolo so 17. 9. 2016, 19:15
Reportáž

Zápas v Jihlavě přinesl našemu týmu jeden bod. Jak hodnotil zápas trenér Jablonce na pozápasové tiskovce?

Jablonec si veze bod zvenku. Nicméně trenér Zdenko Frťala viděl v zápase šance na tříbodový zisk. "V prvním poločase jsme přežili velkou šanci Jihlavy. To nás trochu probralo a pak jsme byli aktivnější. Z několika rohových kopů jsme dokázali jeden proměnit ve vedoucí branku. Věděli jsme, že domácí po přestávce budou chtít hru více otevřít a hnát se za vyrovnáním. Měli jsme tam několik nadějných brejkových příležitostí, které jsme ale nevyřešili šťastně. Ani jeden tým nakonec s jedním bodem nemůže být spokojen," řekl po zápase Frťala. "Bod z venku se počítá, ale dneska byl soupeř dost zranitelný natolik, abychom si odvezli body tři," uzavřel obecné hodnocení jablonecký kouč.

Hráči si v Jihlavě hrábli na dno svých sil a dočkali se za to u trenéra ocenění. "Za přístup i za to, jak ten zápas odpracovali, bych dnes klukům rád poděkoval."

Na pozápasové tiskové konferenci se zmínil také o trenérovi na druhé střídačce. Dlouholetý spoluhráč a kolega Michal Bílek převzal v týdnu před zápasem celek Vysočiny. "Jsem rád, že se Michal vrátil do českého fotbalu, protože pro český fotbal toho udělal strašně moc. Jsme spolu nadstandardní přátelé. Byli, jsme a budeme v neustálém kontaktu a hned od příštího kola si budeme přát úspěch," řekl Frťala.

Zápas ovlivnila také nešťastná situace z konce prvního poločasu, kdy musel pro zranění odstoupit stoper Luděk Pernica. "Bohužel se nám dnes zranil další klíčový hráč naší obranné formace. Jenom věřím, že ta diagnoza nebude tak moc krutá. Kluci, kteří ho tam dnes zastoupili jako třeba Matěj Hybš, svůj úkol splnili. Každopádně nám ale nastal další problém," předjímal trenér události následujících dní.

Do zápasu poprvé od začátku po vážném zranění nastoupil jihlavský odchovanec Stanislav Tecl a trenér Frťala s jeho výkonem byl spokojen. "Standa s námi trénuje už dva týdny naplno a v pondělí sehrál skoro celý zápas za juniorku. Naším záměrem bylo tak i trochu domácí překvapit a ten tah se myslím povedl. Po té dlouhé pauze odehrál dobrý zápas. Kdyby v sobě měl více sil, tak by některé situace možné lépe dotáhl. Ale věříme, že se do toho brzy dostane, jeho výkony půjdou ještě nahoru a bude pro náš tým opět důležitý," uzavřel tiskovou konferenci jablonecký trenér.


Author Štěpán Hanuš
Sdílet článek