Article image

Víc jak bod jsme si nezasloužili, hodnotil Pospíšil

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Dukla Praha
1:1
ePojisteni.cz liga, 6. kolo ne 11. 9. 2016, 17:00
Reportáž

Nedělní remízové utkání hodnotí středopolař Martin Pospíšil a bývalý hráč Jablonce Rudolf Gergel.

Musíme si přiznat, že jsme nehráli dobře, řekl po zápase záložník Martin Pospíšil

Konečný výsledek 1:1 je asi zklamáním, že?

Určitě. Nejenom dneska, ale v poslední době nám to nejde a nejde. Dneska se musíme podívat pravdě do očí a musíme si říct, že jsme nehráli dobře. Za ten výkon jsme si víc než bod nezasloužili.

Dukla vás přehrávala hlavně ve středu hřiště. Čím to bylo?

Nevím, čím to bylo. Na druhou stranu je třeba říct, že Dukla přehrává každého soupeře. To jsme věděli a zaměřili jsme se na to, ale bohužel to na tom hřišti vidět nebylo. První poločas byl z naší strany hodně špatný, ve druhém jsme měli dobrý začátek a dali gól, ale ten nám spíš uškodil, než pomohl. Po něm jsme hrát přestali a nevím proč… Musíme si to rozebrat, ale to je pořád dokola, o tom mluvíme už poslední čtyři kola, jak to zlepšit.

Proč nešlo hrát celý zápas jako asi v deseti minutách druhého poločasu?

To byla jediná chvíle, kdy nám to šlo a v tom s vámi musím souhlasit. Ale proč to nešlo dál, tak to nevím.

Bylo o přestávce v šatně spíše zemětřesení nebo nějaký konstruktivní rozhovor?

O zemětřesení nebo bouřce se mluví pořád dokola, ale já si myslím, že to moc nepomůže. My si musíme začít věřit sami a teď to prostě z naší strany herně nejde. Stále si říkáme, že to musíme zlomit bojovností a agresivitou a že ta fotbalovost přijde. Ale bohužel z nějakého důvodu zatím nepřišla. Musíme se z toho dostat.

Čtvrtá ztráta bodů, to už je dost alarmující.

Máte pravdu, je. Začali jsme dobře, tři zápasy jsme vyhráli a pak se to zaseklo. My se musíme zaměřit na zlepšenou hru a bohužel nám to nejde ani bodově. Teď byla repre-pauza a myslím si, že jsme v trénincích pracovali dobře, všechno šlo a přišlo to nejdůležitější, tedy zápas a zase to nebylo ono.

Fanoušků chodí stále míň a míň a někteří pískají. Co tomu říkáš?

Musím říct, že jsme na to tady bohužel už zvyklí. Kotel nás podporuje, ale na druhé straně stadionu nám fanoušci nadávají. Bohužel, my jim k tomu přispíváme svými výkony a nemůžeme jim říct půl slova. Když je tady míň lidí, tak je všechno slyšet a hráč si vyslechne hodně nepěkných slov.

Někteří fanoušci pískali i v momentech, kdy to ještě nebylo ztracené.

Nevím, co bych vám k tomu řekl. Tady v Jablonci jsou fanoušci hodně kritičtí, ale mají na to právo. Jsou zvyklí, že se doma vyhrává, což se nám teď bohužel nedaří. Tu jejich nespokojenost naprosto chápeme, ale na druhou stranu je hodně nepříjemné, když celý zápas slyšíte jen urážky. Ale je to jedno z druhým. Kdybychom hráli dobře, tak by nám asi nenadávali.


Zaplať pánbůh za bod,ulevil si po utkání bývalý jablonecký hráč Rudolf Gergel

Rudo, hrával jsi jak za Duklu, tak i za Jablonec. Můžeš prozradit, komu si dneska fandil?

Je pravdou, že jsem byl tak trošku rozpolcený. Ale bydlím v Jablonci a proto jsem si přál, abychom vyhráli. Ale dneska to na výhru nebylo. Hráli jsme špatně.

Jak jsi zápas viděl?

Zaplať pánbůh za ten bod. Dukla byla v první půli lepší a zaslouženě šla do vedení. Ve druhé nám vyšel začátek a myslel jsem si, že se hra našeho mužstva zlepší a tím i výsledek. Ale po deseti minutách to z naší strany opět upadlo do podprůměru. Jakoby se hráči báli převzít balon, něco vymyslet a vzít na sebe zodpovědnost. Dukla pak měla další šance a konečná remíza je pro nás až moc dobrá.

Je pravdou, že se hráčům dneska moc nedařilo. Co ti na výkonu jabloneckého týmu nejvíc vadilo?

Chyběla mi tam fotbalovost a neviděl jsem tam nic, co by mě tak nějak zaujalo. Náš výkon byl takový mdlý. Dukla byla bohužel lepší v agresivitě, rychlosti a nápaditosti.

Kdo utkání viděl, tak si obrázek asi udělá sám. Jak z toho ven?

Každý hráč musí začít u sebe. Bojovnost by pro každého ligového hráče měla být samozřejmostí. Musí však k tomu přidat fotbalovost. Ale tu jsem, jak už jsem jednou řekl, u nás postrádal.


Author Jan Bendl
Sdílet článek