Article image

Frťala: Remízou jsme vlastně utrpěli vítězství

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Dukla Praha
1:1
ePojisteni.cz liga, 6. kolo ne 11. 9. 2016, 17:00
Reportáž

Z hodnocení obou trenérů na pozápasové tiskové konferenci bylo patrné, že Dukle scházela k větší spokojenosti druhá branka, odměnou za svou aktivitu.

Pražský tým vedl v Jablonci jako hlavní kouč po Jaroslavu Šilhavém Jaroslav Hynek. „Přijeli jsme s tím, že bude těžké odvést si odtud jakýkoliv bod. Věřili jsme si a na hřišti jsem to dneska u kluků i viděl. Prvních patnáct minut bylo pro nás korunováno i brankou, pak nás domácí zatlačili, ale nijak zásadně nás neohrozili. Poté jsme znovu získali kontrolu nad prostorem,“ popisoval průběh první půle nový hlavní kouč Pražanů.

„Po změně stran Jablonec udělal změny a my vstoupili do druhého dějství s obavou. Soupeř srovnal, ale potom začal být málo aktivní. Naopak my byli schopni hrát a vytvářet si šance. V ofenzivě moc čekáme na kvalitní řešení, trochu jsme se v tom sice zlepšili, ale v druhém poločase jsme druhou branku nedokázali přidat. Domácí si nevytvořili nic, my jsme tam měli dvě tři dobré střely. Bod je dobrý, ale za aktivitu jsme mohli pomýšlet i na víc,“ konstatoval kouč Dukly.

Domácí lodivod Zdenko Frťala musel z dalšího domácího představení přijmout konečný bod za remízu 1:1. „Tou remízou jsme vlastně utrpěli vítězství. Soupeř měl mnoho nebezpečných příležitostí, nakonec musíme být rádi za ten výsledek. Předvedená hra nebyla vůbec podle mých představ, a určitě ani podle představ fanoušků. Za předvedený výkon se musíme omluvit,“ uvedl na tiskové konferenci domácí trenér a dále pokračoval. „Naší hře chybí odvaha, chtít míč, nebát se jít do situací jeden na jednoho. Když se k tomu přidají i zdravotní problémy, které i dneska nastaly v případě Beneše nebo Mihálika, tak je to pak těžké, ale to nás rozhodně neomlouvá,“ řekl po zápase jablonecký kouč Zdenko Frťala.


Author Jan Bendl
Sdílet článek