Article image

Dukla je bez trenéra, v neděli hraje v Jablonci

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Dukla Praha
1:1
ePojisteni.cz liga, 6. kolo ne 11. 9. 2016, 17:00
Reportáž

Bezmála po měsíci se v Jablonci opět půjde na prvoligovou kopanou. Po reprezentační přestávce se v neděli na Střelnici představí náš tým v zápase s Duklou Praha.

Tým z Julisky prochází výraznou obměnou. Po téměř sedmi letech opustil kabinu pražské Dukly trenér Luboš Kozel. Kouč, jenž Duklu vrátil mezi ligovou elitu a po léta s ní hrál na ligových kolbištích velmi důstojnou roli. S odchodem dlouholetého trenéra však přišel i očekávaný průvan v hráčské kabině. Nejvýraznější ztrátou je jistě odchod agilního střelce Tomáše Bergera. Tým ale zároveň opustili i Breznaník, lotyšský reprezentant Gorkšs, záložník Jakub Mareš či útočník Vašíček.

Vlády nad fotbalovou Duklou se v létě chopil exjablonecký kouč Jaroslav Šilhavý. Do obrany si přivedl z německé Bochumi stopera Jana Šimůnka. Další neméně zkušení fotbalisté Ondřej Kušnír a Jakub Podaný tým doplnili v průběhu letní přípravy. Hlavním přáním na Julisce je zapomenout na loňský ročník, v kterém Pražané skončili až na desáté pozici.

Dukle se na úvod sezony nepodařilo zvítězit v domácím utkání s Teplicemi, přestože byli její fotbalisté v utkání lepším celkem. V dalším kole zase Šilhavého svěřenci přišli o dvoubrankové vedení na Slovácku a nakonec se museli spokojit jen s konečnou remízou 2:2. Tříbodového zisku se tým z Julisky dočkal až doma proti Hradci Králové po jednoznačném výsledku 3:0. Před reprezentační přestávkou přišly ještě porážky v Karviné (1:2) a doma se Spartou (0:2).

Reprezentační pauzu si bývalý vojenský klub vyplnil přípravným zápasem s exotickým týmem Ajman z Arabských Emirátů, oba týmy si nakonec body dělily po remíze 2:2. Šok pro příznivce Dukly ale přišel na začátku tohoto týdne. Pražská Slavie totiž celou reprezentační přestávku hledala nového kouče po odvolaném Dušanovi Uhrinovi ml., a nakonec se dokázala dohodnout právě s Duklou na uvolnění z funkce trenéra Šilhavého, jenž byl vršovickým klubem osloven. Trenérské rošády tak v rychlém sledu pokračují také na Julisce, kde usilovně hledali trenéra ještě nyní. „Mužstvo dočasně vede asistent Jaroslav Hynek se zbytkem realizačního týmu. Zároveň usilovně pracujeme na příchodu nového trenéra. Chceme někoho, kdo bude vhodný pro nastolenou práci a klubovou filosofii,“ informoval v týdnu výkonný ředitel Dukly Michal Šrámek.

Jablonec po dobrém vstupu do soutěže vyšel před reprezentační přestávkou dvakrát bodově na prázdno v duelech v hlavním městě na Spartě a na Bohemians. I proto je pro něj další domácí duel nanejvýš důležitý zvládnout především bodově. "Na to, jak kvalitní fotbal Dukla předvádí, nejsou zatím spokojení se svým bodovým ziskem. Pro nás je důležité, abychom se zaměřili hlavně na svůj výkon. Hlavně co se týče posledního utkání, náš výkon nebyl optimální. Věřím, že v zápase s Duklou předvedeme výkon, který potěší naše fanoušky, a budeme odměněni plným bodovým ziskem," říká k nedělnímu zápasu trenér Jablonce Zdenko Frťala.

Ve vzájemných duelech Jablonce s Duklou většinou nebývá nouze o góly. Výjimkou nejsou ani šestigólové domácí kanonády, tak jako se to povedlo Jablonci na podzim 2014 či Dukle letos na jaře. Také v loňském roce na Střelnici diváci viděli úctyhodných šest branek, týmy si ale tehdy body rozdělily po divoké remíze 3:3.


Utkání začíná v neděli 11. září od 17 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Franěk Pavel - Wilczek Martin, Fišer Miroslav

Delegát: Racek Oldřich, Trešlová Adriana


Author Jan Bendl
Sdílet článek