Article image

Dorost U19 v předehrávce porazil Sokolov

Team logo Team logo
FK Jablonec Sokolov
3:0
Česká dorostenecká liga, 16. kolo st 31. 8. 2016, 11:00
Reportáž

Ve vloženém 16. kole České ligy zvítězil jablonecký starší dorost ve středu nad Baníkem Sokolov 3:0 (2:0). Bohužel ve třetím zápase v řadě nedohrál pro zranění zase jeden z jabloneckých hráčů. Tentokrát pro poraněné koleno musel už v úvodu odstoupit Žďárský, který byl záchrankou odvezen do nemocnice. Zápas tak byl téměř na osmnáct minut přerušen.

Po tomto přerušení bylo utkání znovu rozehráno a Jablonec šel v 26. minutě do vedení brankou Schöna, který využil chyby sokolovských zadáků při malé domů. Na druhé straně mezi 28. a 29. minutou Klement vyrazil dvě prudké střely soupeřů. Ve 32. minutě vypálil už ve vápně Landfeld a tečovanou střelu brankář Chára chytil. V podobné situaci se v 35. minutě ocitl Kováčik, jehož střela po zemi těsně minula levou tyč branky hostů. V 39. minutě Schön opět využil chyb soupeřů a sám se řítil na gólmana, který mu však v pádu dokázal míč odebrat. Čtyři minuty před půli nařídil rozhodčí pokutový kop za ruku ve vápně a z penalty pak bezpečně zvýšil Hlůže na 2:0.

Další možnost skórovat měli domácí v 60. minutě. Po faulu na Haitla zahrával zprava Hlůže trestný kop, který Petržilka ve vápně hlavou poslal těsně za zadní tyč. Vzápětí měli stejnou možnost hosté před pokutovým územím Jablonce, ale Kořistka napálil míč přes zeď nad branku. V 73. minutě pěknou akci Kozáka a střelu Schöna po zemi zneškodnil Chára. V 87. minutě vystřelil Schön a gólman Chára míč odrazil ke Smíškovi, jehož střelu Chára opět vyrazil, aby na další střelu Hlůžeho už nestačil – 3:0.


Author Pavel Bursa
Sdílet článek