Article image

Jablonec hostí Hradec nezvykle v pátek od 18.00

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Hradec Králové
4:0
Synot liga, 23. kolo pá 10. 4. 2015, 18:00
Reportáž

Nezvykle v pátek se Jablonec představí v utkání 23. kola SYNOT ligy na domácím stadionu s Hradcem Králové. Utkání, které je zároveň věnováno dobrovolným i profesionálním hasičům začíná úderem 18. hodiny.

Další z nováčků letošního ročníku tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže z Hradce Králové si říká o záchranu v soutěži. Tým, který se plácal s mizerným bodovým ziskem na samém dně ligové tabulky jakoby přelomem roku ožil. Východočeši byli v polovině soutěže s pouhými osmi body poslední, přičemž nejbližší týmy ze dna tabulky měly ve stejný čas už na svém kontě bodů patnáct! Leckdo už Hradec odepsal, jenže tým z Malšovické čtvrti jakoby mávnutím kouzelného proutku začal sbírat důležité body.

Po vydařené zimní přípravě ukořistili svěřenci trenéra Pilného první nečekaný bod hned v úvodu jara na hřišti favorizované Mladé Boleslavi. „To byl pro nás velmi důležitý bod, zejména pro sebevědomí našich hráčů, bylo to takové to povzbuzení do dalších zápasů,“ připustil kouč Votroků. Po porážce s Plzní přišlo další nečekané vítězství na Slovácku a cenný domácí skalp vršovických Klokanů. Body na účet Východočechů přibývaly a tým dokonce opustil sestupové příčky. Ikdyž hradečtí v posledních dvou kolech prohráli v Jihlavě a doma se Spartou, dobrou jarní hrou si říkají o pozornost. „Hra byla ve většině zápasů dobrá, doplácíme ale na nízkou produktivitu. Za to si body nekoupíme,“ bilancuje zpětně odehrané duely kouč Hradce Bohuslav Pilný.

Zelenobílý tým si po reprezentační pauze připsal tříbrankové vítězství na hřišti posledních Budějovic, a protože čtvrtá Boleslav prohrála v Teplicích, vznikl mezi třetím a čtvrtým ligovým týmem už jedenáctibodový rozdíl. Na předních příčkách je situace beze změny, Jablonec dál ztrácí na druhou Spartu čtyři body.

BAUMIT čeká další anglický týden, když dva ligové zápasy v týdnu (Hradec a Dukla) doplní úterní čtvrtfinálová pohárová odveta s pražskou Spartou. Naši trenéři ale nehodlají žádné hráče šetřit, asistent hlavního kouče Jiří Chytrý dodává. „Hrát budou ti nejlepší, nerozlišujeme sestavu pro pohár či ligu,“ říká rezolutně. „Víme, že nás už v pátek čeká těžké utkání. Hradec se oproti podzimu výrazně zlepšil, sehrál těžké a vyrovnané utkání jak s Plzní, tak i se Spartou. Zlepšenou formu soupeře respektujeme, ale zároveň musíme přijmout roli favorita. Hrajeme o poháry a povinnost nám velí zvítězit,“ říká před soubojem s Hradcem Králové jablonecký asistent.

V podzimním zápase jsme si z Malšovického stadionu pod lízátky přivezli díky dvěma trefám Martina Pospíšila vítězství 2:0. Páteční souboj věnovaný hasičům odstartuje program 23. kola SYNOT ligy.

Utkání začíná v pátek 10. dubna od 18 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Jílek – Vaňkát, Kubr

Delegát: Liba


Author Jan Bendl
Sdílet článek