Article image

Halama: Zajímavý zápas, ale chyběly góly

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Teplice
0:0
Gambrinus liga, st 5. 5. 2010, 20:00
Reportáž

Bývalý hráč a trenér Jablonce, v současné době manažer Václav Halama, sledoval bitvu o poháry Jablonec - Teplice a s kvalitou zápasu byl spokojen.

S jakým očekáváním jste přijel na zápas až z Německa?

S velkým. Věděl jsem, že hraje třetí proti čtvrtému a že se hraje o Evropu a na zápas jsem se těšil.

Uspokojil vás?

Těžká otázka. Obě mužstva hrála s velkým nasazením, hrál se celkem otevřený fotbal, ale mně tomu chyběly góly a z obou stran i více přesnosti.

Mohl byste to rozvést?

Jablonec měl více ze hry a měl i šance, bohužel je neproměnil. Hlavně škoda té úvodní. Po pěkné akci se míč dostal v malém vápně k Lafatovi, ale bohužel jí zahodil. Pak přišla další, ale jablonecký hráč /Eliáš/ míč v jasné pozici minul. Kdyby Jablonec šel do vedení, pomohlo by mu to psychicky.

Pak měl v úvodu druhé půle opět šanci Lafata, ale zcela sám na malém vápně na míč o kousek nedoskočil. Bohužel dát gól domácím se nepovedlo. V utkání šlo o hodně a myslím si, že to byl z obou stran nervozní zápas a z tohoto důvodu i dost nepřesný. A víte, co mně ještě zklamalo?

Nevím, mluvte.

Že na takovýhle zápas, kdy se hraje o Evropu, přijde tak mizerná návštěva. V sobotu jsem byl na zápase v Leverkusenu s Herthou Berlín, která je poslední a padá a na utkání bylo vyprodáno! Když jsem hrál já, tak na 2.ligu chodilo víc diváků než dnes a to mě mrzí.

Zdálo se, že ty dvě úvodní spálené šance Jablonec poznamenal.

Jak už jsem řekl, měl jednu z nich proměnit a jeho hra by se zklidnila. Potom nastal trochu útlum a zdálo se mi, jakoby byl nervozní. V této fázi se měl jejich tlak vystupňovat a to se jim nepovedlo. V utkání šlo o hodně a musí se hrát otevřeně. Prostě buď a nebo. A ze strany Jablonce se mi zdálo, že šel málo do rizika. Hrát doma na jednoho útočníka je málo. Možná měl i dříve střídat a posílit útok, ale to je věc trenéra. Já si myslím, že není možné vytvořit tlak s jedním útočníkem.

Soupeř nás měl dokonale přečtené. Souhlasíte?

Naprosto. Jablonečtí v hlavičkových soubojích na vysoké obránce neměli šanci a zdálo se mi také, že hosté měli dost odražených míčů. Navíc byli domácí hráči už při převzetí míče napadáni a i to znamenalo ty nepřesnosti. Kromě toho bylo vidět, že měl soupeř dokonale přečtené naše standardky.

Nebude nakonec bod stačit Jablonci k třetímu místu?

To se uvidí až na konci, ale stále to má dobře rozehrané. Asi takhle. Pro jablonecké to byl zápas roku a z jejich strany jsem očekával větší agresivitu. Jinak všichni jablonečtí hráči dřeli, měli převahu. Ale opakuji. Utkání bylo nervozní a tím pádem dost nepřesné. A chyběly tomu samozřejmě góly. Z těch šancí měl aspoň jeden Jablonec dát a kdyby se ta tisícová šance ze 4.minuty nebo 7.minuty proměnila, tak jsem pro soupeře jako Kličko /mistr světa v boxu/ . Jablonecké mužstvo moc chtělo, ale zdálo se mi, že mu z přemíry snahy chyběla taková ta herní pohoda.

Věřil jste, že má Jablonec stále šanci bojovat o titul?

Věřil, věřil... . Myslel jsem si, že Ostrava bude bodovat v Kladně a to se potvrdilo a o Spartě jsem nepochyboval. A čekal jsem, že Jablonec získá tři body proti Teplicích v zůstane v boji o 1.místo, což se bohužel nestalo. Tím pádem hraje o třetí místo a postup do Evropy přes ligu, ale v zásobě má ještě pohár.


Author Jiří Šálek
Sdílet článek