Article image

Ztráta už je asi rozhodující, shodli se trenéři severočeských týmů

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Teplice
0:0
Gambrinus liga, st 5. 5. 2010, 20:00
Reportáž

  Trenéři Jablonce a Teplic František Komňacký a Jiří Plíšek si po vzájemném středečním zápase podali tradičně ruce. Který z těchto trenérů bude po sezoně se svými svěřenci slavit účast v pohárové Evropě? Jeden, možná i oba ...

 

Po vzájemné remíze oba kluby ztratily dvě kola před koncem kontakt na vedoucí Spartu s Ostravou. Oba trenéři se shodli, že ztráta je vzhledem k losu a síle protivníků už zřejmě rozhodující.  

„Je velmi nepravděpodobné už vzhledem vylosování, že by mužstva před námi ztratila čtyři body. Samozřejmě může se stát ve fotbale všechno, ale při současné formě a rozlosování obou předních týmů je to nepravděpodobné," říká jablonecký kouč František Komňacký. Jeho teplický kolega Jiří Plíšek s jabloneckým koučem prakticky ve všem souhlasil a dodal. „Ale i zázraky se občas dějí, ale je potřeba být realistou."

Pro Jablonec i Teplice je nevšední být ve hře o mistra. Nemohou být nyní hráči obou týmů frustrovaní z toho, že dvě kola před koncem ligy vypadli ze hry o titul? Jablonecký kouč tuto variantu rázně zamítnul. „Nemáme právo být naštvaní nebo nešťastní, že nebude hrát o titul. Touhu vyhrát titul jsme sice u hráčů pěstovali, ale na druhou stranu skončit v lize třetí, to je pro Jablonec něco, jako ten titul vyhrát," říká odhodlaně Komňacký. Podobně jsou na tom také v Teplicích. „Já si moc vážím toho, že můžeme s naším týmem bojovat o nejvyšší mety. Chci věřit, že pokud nám to nevyjde letos, dostaneme další příležitost v dalších letech," přeje si teplický lodivod.

A co když zůstane jednomu ze severočeských klubů takzvaný „černý Petr" v podobě neúčasti v pohárové Evropě? „Určitě by jsme byli zklamaní, k tomu se já přiznám dobrovolně. Víme, že i v domácím poháru máme soupeře z kategorie nejtěžších. V tomhle okamžiku ale nechci takto přemýšlet. Stát se samozřejmě může všechno, to je hra, to je fotbal. Ale určitě bychom to cítili, jako nenaplnění toho snu, o kterém jsme všichni snili. Na další den by ale slunko stejně vyšlo, svět by tím nekončil a před hráči by byly další roky, kdy by chtěli podobné výkony zopakovat," říká jablonecký trenér. Teplický kouč Jiří Plíšek na závěr situaci trošku zlehčil. „Zklamání by to mohlo být. Ale bez ohledu na to, že bych se teď předem vzdával třetího místa, chci věřit, že Jablonec vyhraje pohár a budeme všichni spokojeni," dodal s úsměvem, když moc dobře věděl, že v případě vítězství Jablonce v poháru, zůstane i pro Teplice místo v pohárové Evropě.  


Author Jan Bendl
Sdílet článek