Article image

Lafata: Nepovedlo se, ale jdeme dál!

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Teplice
0:0
Gambrinus liga, st 5. 5. 2010, 20:00
Reportáž

  Nejlepším hráčem šlágru 28.kola mezi Jabloncem a Teplicemi byl opět zvolen jablonecký kanonýr David Lafata. Ačkoliv tentokrát branku nedal, dál věří, že Jablonec skončí na třetí příčce a do pohárové Evropy se dostane.  

 

Souboj o třetí místo skončil bezbrankovou remízou, jak ten bod berete?

Určitě jsme chtěli tři, ale nakonec nám zbyl jen jeden. Chtěli jsme vyhrát, ale možná je to spravedlivý výsledek

K vidění byl poměrně otevřený fotbal. Čím to že jsme se nedokázali prosadit?

Ano, byl to otevřený fotbal. Ale hlavně v prvním poločase jsme se dostávali do zakončení v málo lidech, Teplice bránili v šesti a my jen ve třech. Druhý poločas jsme to zlepšili, tlak jsme měli, ale vyloženou šanci jsme si nevypracovali.

Sparta s Ostravou ve středečním vloženém kole vyhrály a vzdálily se už na rozdíl tří bodů.

My jsme hlavně chtěli Teplice porazit a odrazit tak tím jejich nápor. Chtěli jsme se jim trhnout na čtyři body, což se bohužel nepovedlo. Na Spartu s Baníkem moc nekoukáme, chtěli jsme vyhrát hlavně my a to se nám nepovedlo.

Dá se říci, že oba celky tak definitivně ztratily šanci hrát o titul.

My prostě chceme skončit na pohárových příčkách, samozřejmě že šance na titul tam byla. Ale jdeme dál do konce jsou dvě kola, jsme pořád na třetím místě. Ve hře je šest bodů a my se budeme snažit udělat co nejvíce bodů a uvidíme co z toho bude na konci.

Chvilku po změně stran jste se mohl prosadit z blízka hlavou, co chybělo?

Ten balón šel trochu za mě, bohužel nestačil jsem se vrátit. Kdyby to šlo tak metr přede mě, tak bych měl větší šanci dát toho góla.


Author Jan Bendl
Sdílet článek