Article image

Jablonečtí střelci selhali a Teplice si vezou bod

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Teplice
0:0
Gambrinus liga, st 5. 5. 2010, 20:00
Reportáž

Pohledné rušné utkání viděla jablonecká Chance aréna v duelu 28. kola Jablonec - Teplice. Domácí Baumit byl po většinu utkání lepším celkem, připravil si několik šancí, soupeře jasně přestřílel, ale brankaře Slavíka se mu překonat nepodařilo. Teplicím se v koncovce vedlo nápodobně, a tak se body dělily.

Teplice sice začaly v Jablonci aktivněji, ale jejich tlak přerušila ve 4. minutě první velká šance domácích. Haurdić nádherně vyslal po lajně Kovaříka, jeho centr našel na malém vápně Lafatu, ale ten v tísni nedokázal přesně zakončit. O tři minuty později centroval Jarolím a míč poslal těsně mimo hlavou Eliáš.

„Eli" byl při chuti a v 18. minutě vyzkoušel Slavíka přesnou střelou k tyči z hranice šestnáctky, ten se ale překvapit nenechal a vyrazil míč na roh. Teplický brankař se hodně zapotil také o pět minut později, kdy Jarolímův pokus z 25 metrů skočil těsně vedle šibenice na boční síti.

Tepličtí sice dobře kombinovali a vyhrávali drtivou většinu hlavičkových soubojů, ale k šancím to nevedlo. Tu největší jim připravil nepřesným odkopem Drsek, když trefil záda teplického hráče, ale nebezpečí za cenu rohu zažehnal Zábojník.

Tečku za poločasem napsal Loučka, který napřáhl z dálky a donutil Slavíka k dalšímu těžšímu zákroku.

Druhý poločas načal Jablonec aktivněji s touhou rozhodnout utkání, hned ve 47. minutě nádherně zacentroval Eliáš a osamocený Lafata na malém vápně jen těsně nedoskočil. Tlak pak zakončil Jarolím, který si vybojoval míč a zakončil nebezpečnou střelou těsně mimo.

Po hodině hry se do hry začaly dostávat dosud hodně nenápadné Teplice, po straně unikl Mahmutovič, ale z úhlu Špita neprostřelil. Byla to vůbec první střela hostů na branku v celém zápase. Mahmutovič zlobil i nadále a ve 63. minutě se zdálo, že půjde sám na Špita, naštěstí s perfektním skluzem přispěchal Pavlík. Dobrou teplickou čtvrthodinku zakončila šance Doška, jehož možná ofsajdový tečovaný pokus skončil těsně nad.

Posledních dvacet minut se odehrálo v jablonecké režii a několikrát domácím útočníkům chyběl jen krůček k vážnému ohrožení Slavíkovy branky. Ta odolávala i při pokusech Jarolíma s aktivním Eliášem, kteří se pilně snažili o střelbu ze střední vzdálenosti. A když krátce před koncem nedosáhl u tyče na přetažený centr Lafata s Drskem, skončilo utkání bez branek.

Oba celky tak ztratily v boji o titul, ale Jablonec remízou udržel třetí pohárové místo, takže může být ve výsledku relativně spokojenějším celkem.



Author Jiří Šálek
Sdílet článek