Article image

Nefalšovaná bitva o poháry! Jablonec versus Teplice, středa 20hodin Chance aréna!

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Teplice
0:0
Gambrinus liga, st 5. 5. 2010, 20:00
Reportáž

  Tři kola do konce ligové soutěže, ve hře je posledních devět bodů. V této situaci přivítá náš Jablonec největšího konkurenta v boji o pohárovou Evropu, severočeské Teplice. Čeká se pravá nefalšovaná fotbalová bitva a hráči pevně věří v podporu svých fanoušků v hledišti stadionu na Střelnici!

 

Bitva s Teplicemi může hodně napovědět. Situace na čele ligové tabulky se totiž po víkendovém kole nejvyšší fotbalové soutěže notně zamotala. Protože se v neděli ve šlágru kola zrodila mezi vedoucí Spartou a Ostravou remíza, prudce tak vzrostly šance číhajícím pronásledovatelům z Jablonce a Teplic. A nyní je na programu právě souboj těchto dvou severočeských klubů. Zápas je proto právem označován jako šlágr kola!

Tepličtí se přes zimní pauzu vyhřívali na první příčce, v zimě navíc rozšířili svůj kádr o útočníka Libora Doška. V začátku jara ale tým trenéra Plíška nezvládl několik zápasů, z domácího poháru ho vyřadil náš Jablonec a na chvíli Teplice vypadly také ze hry o pohárové příčky v lize. Jenže pět kol před koncem ligy se fotbalisté z lázeňského města znovu probudili, porazili Příbram, Mladou Boleslav i Kladno a už číhají jen bod jabloneckým Baumitem!

Oba středeční soupeři si v posledním kole s chutí zastřílely. Teplice vyprovodily výpraskem Kladno 5:0, Jablonec přivezl cenné vítězství 4:0 ze hřiště posledního Střížkova.

Obě mužstva se znají více než dobře. V letošní sezoně se totiž nezvykle utkají už po čtvrté! Na podzim jsme na Stínadlech prohráli taktéž v boji o vedoucí příčky nešťastnou brankou 0:1. Na jaře jsme se na teplickém stadionu představili opět, v rámci čtvrtfinále Ondrášovka Cupu jsme ale zvítězili přesvědčivě 3:1. Třetím vzájemným zápasem byla odveta zmiňovaného pohárového zápasu, v Jablonci se zrodila bezbranková remíza, díky které náš tým postoupil do dalšího kola a dnes už se těší na květnové finále této soutěže.

Teplický trenér Jiří Plíšek si libuje, že jeho fotbalisté našli střeleckou pohodu právě před důležitým zápasem v Jablonci. „Nemáme co ztratit, zápas v Jablonci vnímáme všichni jako boj o vstupenku do Evropy. Víme, že Jablonec má dobře poskládané mužstvo a je kombinačně velmi silný," říká Plíšek. Kolik bobů bude nakonec stačit na třetí místo zaručující účast v Evropě si ale teplický lodivod odhadnou netroufá. „Žádné kalkulace po mně nechtějte. Opravdu nepočítám, kolik bodů bude třeba k určitému umístění," tvrdí Plíšek.

Jablonecký kouč František Komňacký chce, aby si závěrečné kola hráči vychutnávali a nestresovali se. „Třetí místo máme ve svých rukách a uděláme pro něj vše co bude v naši silách. Dobré je, že se nemusíme na nikoho ohlížet. Na hráčích vidím soudržnost, chuť pracovat na sobě a příležitost něco dokázat. Skoro nikdo tu na něco podobného není zvyklý, proto si to chceme teď užít," říká Komňacký.

Sami hráči cítí velkou šanci a doufají v podporu svých fanoušků přímo na stadionu. „Jinak se totiž hraje před dvěma tisící diváky a jinak před vyprodaným hledištěm. Věřte, že podporu budeme ve středu hodně potřebovat a že nám pomůže za naším společným cílem," láká do ochozů nejlepší střelec Baumitu David Lafata.

Pro všechny návštěvníky středečního zápasu budou autobusy MHD po skončení zápasu posilněny na všech linkách!

Utkání začíná ve středu 5.května od 20hodin v Chance aréně v Jablonci nad Nisou

Online přenos: www.onlajny.cz/detail.php?id=6174&hra=fotbal

TV přenos:

Kurzy Chance: 2,05 - 3,00 - 3,45 - 1,21 - 1,60


Author Jan Bendl
Sdílet článek