Article image

Rezerva v dohrávce remizovala s Hradcem Králové B 1:1

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Hradec Králové
1:1
ČFL skupina B, 6. kolo st 23. 10. 2024, 15:30
Reportáž

Ve středečním dohrávaném utkání 6. kola ČFL remizovala jablonecká rezerva s B-týmem Hradce Králové 1:1. Hosté v Břízkách vedli gólem exjabloneckého Davida Heidenreicha, za Jablonec srovnával o osm minut později Makanjuola Success.

Utkání se původně mělo hrát v polovině září, tehdy ale bylo kvůli povodňové situaci celé 6. kolo odloženo. Dohrávané utkání v Břízkách tak přišlo na řadu až tuto středu.

Ve vyrovnaném prvním dějství si více šancí vypracoval náš Jablonec a to zásluhou agilního Successe, který byl u většiny nebezpečných šancí. Jako první vyzkoušel pozornost brankáře Vágnera střelou ze střední vzdálenosti. V 8. minutě se jablonecká zahraniční akvizice skvěle uvolnila na levém křídle, odkud i zakončila, jenže dobrý zákrok předvedl hradecký gólman. Makanjuola Success po dvaceti minutách hry znovu výpadem z levé strany hřiště prošel až k soupeřově vápnu, odkud přihrával na nohu číhajícího Bredy, jenže tomu míč přeskočil k naší smůle nohu! Success byl i u zrodu poslední šance druhé půle, tentokrát zakončoval zprava, ale Východočeši stačili jeho pokus zablokovat na roh.

Individuální akcí přes tři protihráče se po změně stran neprosadil náš útočník Krulich a tak začali více zlobit „Votroci“. V 57. minutě dostal útočník Hruška dobrý balon mezi naše obránce, jeho parádní střela se odrazila od břevna před brankovou čáru! Jabloneckým varování nestačilo a v 67. minutě už inkasovali, po rohovém kopu hlavičkoval jeden z hostujících hráčů do tyče, míč se poté odrazil k exjabloneckému obránci Heidenreichovi, který ho hlavou poslal do naší sítě – 0:1.

Jablonec ale stihl srovnat skore, o pouhých osm minut později se zakončení z otočky odrazilo k Successovi, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě a srovnal na konečných 1:1.

Další mistrovské utkání čeká na hráče jablonecké rezervy až příští víkend, kdy vycestuje na pažit Teplic.

FK Jablonec B – FC Hradec Králové B 1:1 (0:0)

Branky: 75. Makanjuola Success – 67. Heidenreich

Sestava FK Jablonec B: Kotlín – Karban, Vošahlík (72. Romagnoli), Hušek, A. Malý – Melka, Kubát, Breda, Makanjuola Success - Krulich


Author Jan Bendl
Sdílet článek