Article image

O výsledku mladšího dorostu rozhodl pokutový kop

Mladší dorost FA Jablonec prohrál V Plzni s místní Viktorkou 0:1 (0:1). O výsledku rozhodl pokutový kop po první čtvrthodině zápasu. Jablonečtí se z valné většiny utkání pouze bránili nájezdům domácích, ale zato účinně a s velkou mírou obětavosti.

Velkou oporou Jablonce byl i gólman Řehák, který už ve druhé minutě zlikvidoval nebezpečnou hlavičku Porazila. Ve 13. minutě Řehák odrazil na roh střelu Vukoviče. V 16. minutě ve vápně fauloval Špaček a z pokutového kopu poslal Lexa domácí do vedení. V 36. minutě se ve vápně snažil Linhart hlavou usměrnit míč do sítě hostů, ale naštěstí minul. Ve druhém poločase se plzeňští prakticky usadili na polovině Jablonce, ale z této převahy se do zakončení nedostávali. Hosté jim akce přerušovali a odráželi od svého pokutového území míče z přihrávek a centrů. Až v 70. minutě pálil Lexa z hranice vápna vedle. V 88. minutě Řehák zmařil gólovku Matyse, který pálil hlavou pod břevno po rohu z pravé strany.

Viktoria Plzeň – FA Jablonec U17 1:0 (1:0)

Sestava U17: Řehák – Špaček, Beránek, Šimon, Domácí – Mader (89.Bobrovnyk) – Poledník, Velechovský, Cifra (66.Lorenc), Polonskis – Antoš


Author Redakce
Sdílet článek