Article image

U19 přivezla cenný bod za remízu s cekem Viktoria Plzeň

Cenný bod si přivezl v sobotu u Plzně jablonecký starší dorost za remízu 1:1 (0:0). Po bezbrankovém poločase se Viktorka ujala vedení v úvodu druhé půle a Jablonec skóre srovnal až v nastaveném čase.

Jablonec měl blízko ke skórování už ve druhé minutě, ale Kuhn míč z rohového kopu Vopata zprava hlavou namířil mimo branku. V 10. minutě z obdobné situace mířil hlavou nad branku hostí domácí Řehák. V 17. minutě Kostkova rána z předvápna domácí svatyni přeletěla. Agilní Řehák v 29. minutě střelu z vápna poslal opět nad. Ve 41. minutě Kostkovu přihrávku zleva poslal Novotný po zemi těsně vedle. V 48. minutě dostal Klimeš do běhu a za obranu rychlý míč a zamířil ho po zemi k pravé tyči do branky – 1:0 pro domácí. V 50. minutě Sirůčkovu ránu z dálky gólman Šilhavý jen vyrazil. Vzápětí se na druhé straně vyznamenal jablonecký brankář Zábojník, který nejprve střelu Kucharika vyrazil, aby hned zneškodnil i následnou dorážku Klimeše. V 58. minutě pálil z hranice malého vápna Řehák a míč s tečí skončil mimo branku. V 66. minutě namířil Novotný střelu pod břevno, ale gólman Šilhavý míč srazil na roh. Ten z pravé strany přiletěl k zadní tyči, kde Hudák zblízka pálil bohužel jen do brankaře. V této fázi zápasu jablonečtí vytvářeli tlak na domácí stranu. V 69. minutě Bakrlíkova hlava jen těsně minula levou tyč. Plzeňským se podařilo ještě dvakrát ohrozit branku hostí. V 72. minutě únik Řeháka zastavila levá tyč. A v 75. minutě trestný kop Kucharika z předvápna branku přeletěl. S blížícím se závěrem zápasu se jablonečtí dostali do několika šancí. V 80. minutě Novotného rána letěla těsně mimo. Za dvě minuty Bakrlíkův trestný kop soupeři odrazili. V 88. minutě našel Bakrlík ve vápně Senfta, ale ten střílel zase vedle. Jablonci se podařilo vyrovnat až v nastaveném čase. Kostkův centr z levé strany našel na zadní tyči Špringla, který zblízka poslal míč do sítě na zasloužený vyrovnávací gól.

Viktoria Plzeň – FA Jablonec 1:1 (0:0)

Sestava FA Jablonec U19: Zábojník – Špringl, Matoušek, Svatý K., Kuhn – Sirůček F. (85.Svoboda), Novotný, Hudák, Kostka (90+3.Velechovský) – Vopat (53.Bakrlík), Senft

Branka: 90+1.Špringl

ŽK: 14.Hudák


Author Redakce
Sdílet článek