Article image

Dobrý zápas, škoda porážky, litoval Vakho Tchanturishvili

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Slavia Praha
1:2
Chance Liga, 12. kolo ne 20. 10. 2024, 18:30
Reportáž

Výstavním gólem slabší levou nohou do šibenice dostal Vakhtang Tchanturishvili náš tým zpět do hry. Ač to nakonec na body nestačilo, byl střelec našeho jediného gólu s úrovní zápasu proti vedoucímu týmu soutěže spokojen.

Lídrovi soutěže jsme podlehli těsně 1:2. Jaký to byl zápas?

Byl dobrý a zajímavý. Náš tým ukázal, že chce i proti takovému protivníkovi hrát. Nechtěli jsme jen odkopávat balony, snažili jsme se hrát. Něco se nám podařilo ubránit, něco ne. Slavia šla do vedení. V druhém poločase jsme se zlepšili a vytvořili si také nějaké šance. Ale když hraješ proti soupeři s takovou kvalitou, tak musíš vytvořené příležitosti proměnit. Celkově to byl dobrý zápas. Škoda jen konečného výsledku a porážky.

Celkově tedy soudíš, že rozhodla lepší produktivita soupeře?

Slavia má kvalitu. Protiútoky měli skvělé. Také jsme měli šance, ale neproměnili je. O tom to celé bylo. Ale každý takový zápas se náš tým posouvá.

Náš tým jsi dostal do hry střelou svojí slabší nohou. Parádní střela levačkou do šibenice vrátila náš tým do hry. Věděl jsi hned, jak to provedeš?

Jak jsem tam dostal balon, tak jsem slyšel, jak kapitán Slavie volá pravá noha, pravá noha. Oba hráči soupeře šli napravo. Viděl jsem, že se tam tvoří prostor vlevo, takže jsem to tam seknul a věřil, že to trefím. Byl z toho hezký gól.

Líp to asi trefit nešlo.

Asi jo no (úsměv). Jiné řešení té situace než střelu, už jsem neměl.

Trenér soupeře kvitoval kvalitu zápasu a přirovnal jí k evropskému fotbalu. Rukopis trenéra Kozla ve hře je znát, že?

Všichni víme, co máme dělat. Chceme hrát s každým soupeřem. Myslím si, že jak my, tak i lidi jsou spokojeni, jak teď hrajeme. Věřím, že body sbírat budeme. Mám radost, že se posouváme jako tým. Budeme v tom pokračovat a makat dál. Chce to využívat své šance.

Po vydařeném derby s Libercem vám trenér slíbil večeři, už jste jí absolvovali?

Zatím ne, čekáme (úsměv).


Author Jan Bendl
Sdílet článek