Article image

Na Střelnici ve šlágru kola Slavia Praha!

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Slavia Praha
1:2
Chance Liga, 12. kolo ne 20. 10. 2024, 18:30
Reportáž

Po reprezentační přestávce se na scénu vrací tuzemská Chance Liga. Na jablonecké Střelnici se v rámci 12. kola představí vedoucí tým soutěže Slavia Praha!

Slavia v minulé sezoně nezískala žádnou z možných trofejí a na ligový titul už třikrát po sobě těsně nedosáhla. Teď před sebou cítí největší šanci vrátit se na úplný vrchol. Jedním z důvodů je i fakt, že letošní ligový mistr půjde přímo do hlavní fáze milionářské soutěže. „Je to obrovský cíl a podřídíme mu všechno,“ prozradil před sezonou slávistický šéf Jaroslav Tvrdík. Však také majitel investoval značné prostředky, aby přetáhl z konkurenční Viktorie Plzeň útočníka Tomáše Chorého. Spolu s ním tým v létě okysličili pravý bek Simion Michez, dorazil také talentovaný útočník Perišič, řecký záložník Giannis-Fivos Botos či navrátilec Ondřej Lingr z Feyenoordu. „Jsme přesvědčení o maximální síle našeho kádru. Zůstal totiž pohromadě, což je výhoda. Je to hlavně díky podpoře majitele Pavla Tykače. Teď už si můžeme dovolit neprodávat hráče z ekonomických důvodů,“ těší současný stav Tvrdíka.

Druhý tým loňského ligového ročníku musel na začátku nové sezony sice skousnout stopku v předkole Ligy mistrů od francouzského Lille, za vděk dal ale skupinové fázi Evropské ligy, v které narazí na zvučné jména – Ludogorec, Ajax, Bilbao, Frankfurt, Fenerbahce, Anderlecht a PAOK. Pražané mají zatím odehrány dva zápasy, vyhráli 2:0 v Bulharsku a doma remizovali s Ajaxem 1:1. Už příští čtvrtek pocestují na pažit Atletico Bilbao.

V domácí lize je zatím Trpišovského tým suverénní, Chance ligu vede už s šestibodovým náskokem nad Spartou. V deseti odehraných zápasech ztratil body jen díky bezbrankové remíze na Slovácku, naposledy skolil v derby Spartu 2:1. Pražané se mohou pyšnit nejlepším útokem ligy, který obstaral už 22 branek, i nejlepší obranou soutěže, ta inkasovala pouhé dvě branky.

Jablonec si před reprezentační pauzou vychutnal euforické derby v Liberci, kde uštědřil pětibrankový debakl věčnému rivalovi. Kozlův tým vyplnil ligovou přestávku přípravným duelem s druholigovým Žižkovem, který porazil 2:1. V tomto týdnu už ale vše směřuje k očekávanému duelu s vedoucím týmem soutěže. „Vždycky je to po reprepauze trochu otazník, týmy trénují v různých složeních. My jsme měli čtyři reprezentanty pryč, někteří kluci doléčovali zranění, takže doufám, že budeme kompletně připravení na Slavii. Samozřejmě očekáváme velice těžký zápas, přijíždí tým, který vede ligu o šest bodů, jen jednou remizovali v prvním kole a dostali dva góly za deset kol. To samo o sobě hovoří za vše,“ říká před nedělním zápasem asistent trenéra Josef Petřík. Po minulé reprezentační přestávce jsme cestovali do Karviné, kde nám zápas nevyšel a prohráli jsme 0:1. Tomuto se realizační tým snažil již během pauzy předejít. „Tam to bylo ještě umocněné tím, že se nehrálo ještě odložené utkání s Českými Budějovicemi, takže tři týdny bez zápasu. Teď jsme na to reagovali přátelským zápasem s Žižkovem, takže doufáme, že nám herní praxe chybět nebude a kluci budou nabuzení. Samozřejmě, pořád říkáme, že každý zápas je za tři body, ale věřím, že budeme stoprocentně namotivovaní a podáme výkon na hranici svých možností. Určitě se nebojíme,“ dodává Josef Petřík.

63. vzájemný zápas Jablonce se Slavií uzavře v neděli navečer program 12. ligového kola. Jablonec čeká na výhru nad „sešívanými“ už od léta 2018, od té doby uhrál s Pražany jen dvě domácí remízy. Celková dosavadní ligová bilance hovoří také ve prospěch týmu z Edenu, který vyhrál 24 zápasů, dalších 26 skončilo remízou a 12 duelů vyhrál Jablonec. Jak dopadne souboj dvou nejlepších ligových obran se dozvíme v neděli večer.


Utkání začíná v neděli 20. října od 18:30 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Rouček Karel - Nádvorník Ivo, Machač Lukáš

Delegát: Zlámal Miroslav, Vysloužil Petr

VAR: Všetečka Jan

AVAR: Kříž Jiří


Author Jan Bendl
Sdílet článek