Article image

Starší dorost podlehl soupeři z Českých Budějovic 4:0

V utkání 9. kola dorostenecké extraligy podlehl starší dorost FA Jablonec v Českých Budějovicích tamnímu Dynamu 0:4 (0:2). Dvě branky do jablonecké sítě padly jednoznačně vlastním přičiněním jabloneckých hráčů.

Už v první minutě likvidoval Zábojník šanci uniklého Artymovycha. V 11. minutě unikl levou stranou pro změnu Němec a podél vybíhajícího Zábojníka poslal míč poprvé do sítě. Ve 13. minutě na druhé straně Hudákův pokus z dálky proletěl těsně vedle levého růžku domácí branky. Za okamžik pokus Artymovycha se odrazil od břevna branky hostí. V 17. minutě pronikl Bakrlík zleva do vápna a jeho střelu z úhlu domácí gólman Volek vyrazil na roh. Ve 29. minutě prošel Vančata přes jablonecké zadáky do vápna a zvýšil náskok domácích na 2:0. Druhý únik Artymovycha v 32. minutě Zábojník znovu zneškodnil. Na opačné straně se vzápětí neujala střela z dálky Novotného. Třetí branka padla do sítě hostí v 35. minutě zásluhou Kluckého, který centr z pravé strany nešťastně napálil z malého vápna pod břevno vlastní branky. V 52. minutě prudce vypálil Mach a Zábojník míč reflexivně nohou odrazil. V 65. minutě Novotného střelu z trestného kopu soupeři odrazili. V další minutě Kostkova střela z úniku levou stranou se s tečí odrazila od pravé tyče domácí branky. Kostka pak pálil zpoza vápna a rovněž pak i Duštíra, ale obě střely domácí brankář chytil. V 80. minutě vypíchl Zrun Karlu Svatému míč ve vápně a pohodlně zvýšil na 4:0 pro domácí tým. V závěru zápasu měli hosté možnosti upravit skóre, ale střely Svobody a Novotného z trestného kopu nebyly úspěšné.

SK Dynamo České Budějovice – FA Jablonec 4:0 (3:0)

Sestava FA Jablonec U19: Zábojník – Špringl, Klucký (42.Sirůček L.), Svatý K., Duštíra – Novotný, Hudák (78.Svoboda) – Kostka, Bakrlík (63.Sirůček F.), Matoušek – Senft

ŽK: 63.Novotný


Author Redakce
Sdílet článek