Article image

Posilněná rezerva vyhrála 2:0 v Benátkách

Team logo Team logo
SK Benátky n. J. FK Jablonec
0:2
ČFL skupina B, 9. kolo ne 6. 10. 2024, 16:00
Reportáž

Výhru 2:0 ze hřiště Benátek nad Jizerou přivezla o tomto víkendu naše posilněná rezerva. O jablonecké branky se už během prvního poločasu postarali Makanjuola s Chramostou.

Jablonečtí se v Benátkách nad Jizerou představili i s posilami z ligového A-týmu. Větší porci minut dostali hráči, kteří nezasáhli do sobotního úspěšného derby v Liberci - Štěpánek, Nardini, Fortelný, Chramosta či Krulich.

Od začátku zápasu bylo posilnění znát, ale nutno podotknout, že byly i pasáže zápasu, kdy domácí fotbalisté byli více na balonu, ale větší šanci si vypracovat nedokázali. To Jablonec šel do vedení už v 6. minutě zápasu, kdy geniální kolmou přihrávkou vyslal brazilský záložník Dudu Nardini rychlonohého Makanjuola a ten nedál domácímu brankáři žádnou šanci – 0:1! I druhá branka jabloneckých barev padla po další krásné přihrávce, tentokrát Fortelný vybídl Chramostu, který si v takových situacích umí zkušeně poradit a z voleje uklidil míč k tyči na 0:2!

V druhém poločase oba týmy zahazovaly šance. Jablonec několikrát podržel výtečnými zákroky brankář Kotlín. Od nelehkého soupeře si nakonec náš tým odváží cenné tři body za dvoubrankové vítězství.

V dalším kole se naše rezerva představí nezvykle v neděli 13. října od 10:15 hodin v Břízkách, kam dorazí jako soupeř fotbalisté z Kladna.

SK Benátky nad Jizerou - FK Jablonec B 0:2 (0:2)

Branky: 6. Makanjuola, 37. Chramosta

Sestava FK Jablonec B: Kotlín - Malý E., Vošahlík, Štěpánek, Karban - Velich, Nardini, Fortelný, Chramosta (84. Kubát), Makanjuola (87. Gaši) – Krulich (69. Breda)


Author Jan Bendl
Sdílet článek