Article image

Byli jsme efektivní, vyšlo nám všechno, zářil Kozel

Team logo Team logo
FC Slovan Liberec FK Jablonec
0:5
Chance Liga, 11. kolo so 5. 10. 2024, 19:00
Reportáž

Pětibrankový debakl a rozdílné nálady v týmech severočeských rivalů. Historický zápas hodnotí zklamaný domácí kouč Radoslav Kováč a nadmíru spokojený kouč vítězného Jablonce Luboš Kozel, jenž se sladkou výhrou dočkal jubilejního stého vítězství v trenérské kariéře.

Potupný a historický debakl o pět branek nesl těžce liberecký kouč Radoslav Kováč. „Tohle se nemělo stát. Je to velká rána. Nedokážu si to moc vysvětlit. Náš výkon byl neomluvitelný. Hodnotí se mi to velmi těžko. Propadli jsme prakticky ve všem. Mrzí mě, že jsme ztratili důvěru lidí. Je to facka celému regionu do tváře. Prohrát derby můžeme, ale ne takovým způsobem. Jde to za mnou, protože jsem hlavní trenér a zodpovídám za to. Mrzí mě to. Důvěru musíme získat zpátky, ale bude to velmi těžké. Zkoušíme tu vybudovat nějaký herní projev, principy, vše jsme tímto hodili do koše. Budeme si to teď muset vyžrat. Vlastní branka byla nepříjemná, ale nemůže nás takhle položit. Viděl jsem pak strach. V poločase jsme reagovali, chtěli jsme nastoupit v jiném rozpoložení. Ale některé výkony byly až trapné. Já se s tím porvat dokážu, náš tým je mladý a musí si to získat zpátky,“ popisoval kouč Liberce po domácím debaklu.

Lepší výsledek z derby si nemohl přát náš lodivod Luboš Kozel. „Řešili jsme dnes problém. Ještě ráno jsme pilovali standardky a Tekijaški měl po srážce s Puškáčem naražené koleno. Po rozcvičení brečel, že to nepůjde. Ale asi adrenalin toho derby ho vtáhl zpět a šel do toho. Strašně si toho cením, že neopustil loď a šel do toho. Byl to jeden z důležitých momentů dnešního derby,“ prozradil jablonecký kouč a pokračoval. „Zápas se mi hodnotí hezky. Vyhráli jsme 5:0 na půdě soupeře, navíc v derby. Vyšlo nám prakticky všechno. Takhle jsme si to snad nemohli ani přát. Pomohla nám vlastní branka. Bylo důležité vymazat Hlavatého a to se Beranovi skvěle povedlo. První poločas byl ještě vyrovnaný, druhá půle už byla v naší režii. Postupem času jsme se zlepšovali a dostávali se více a více do hry. Měli jsme dobrý přechod, ten nám přinesl šance a góly. Puškáč ještě svou šanci neproměnil, Kanakimana na 3:0 ano, to byl jeden z rozhodujících gólů zápasu. Domácí už pak byli frustrovaní, přišlo vyloučení Frýdka. Všichni to odmakali, je to zasloužené vítězství,“ jásal Kozel. Trenér, který ještě loni vedl konkurenční Slovan. „“Na takový zápas motivovat ani nepotřebujete. Snažil jsem se tým připravit tak, abychom byli silní a koncentrovaní. Satisfakce je teď silné slovo, ale jsem šťastný. Navíc to bylo sté vítězství v mojí trenérské kariéře. Na telefonu mám asi 38 nepřijatých zpráv, ještě nevím, kdo všechno mi psal. Hráčům jsem slíbil dobrou večeři. Už teď mi říkali, že chtějí jít do Ambiente,“ pobavil novináře dobře naladěný trenér vítězného derby.


Author Jan Bendl
Sdílet článek